Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krstenje-djece

Krštenje petog djeteta u obitelji Vezilić

U župi sv. Nikole u Cavtatu dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu 14. siječnja krstio je peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, malenog Nika. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

Otkrijte tajnu sakramenta krštenja!

Uz nadolazeću svetkovinu Krštenja Gospodinova, prisjetimo se što o tom prasakramentu kaže Katekizam Katoličke Crkve, u brojevima od 1212 do 1284. Krštenjem postajemo djeca Božja, ali mijenja li ta spoznaja išta u našim životima?!

Biskup Škorčević na blagdan Svete obitelji krstio troje djece

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na blagdan Svete Obitelji, 30. prosinca Župu Pohoda BDM u Voćinu te u bazilici Gospe Voćinske predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Petru, peto dijete roditelja Vinka i Snježane Jaković; Lauru, treće dijete Mladena i Ane Jaković te Nou, prvo dijete Josipa i Magdalene Simonović.

SLAVONSKI BROD Petero novokrštenika u župi Svete Obitelji

Na 4. nedjelju došašća, u Slavonskom Brodu 18. prosinca, posebno svečano i radosno bilo je u župnoj crkvi Svete Obitelji u Slavonskom Brodu, kada je tijekom podnevnog euharistijskog slavlja župnik David Sluganović krstio petero djece, dvije djevojčice i tri dječaka.

Biskup Ćurić krstio osmo dijete obitelji Toth

Pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić predvodio je na 25. Nedjelju kroz godinu, 18. rujna svečano misno slavlje u filijalnoj crkvi Sv. Jakova apostola u Rakitovici tijekom kojega je krstio Josipa, osmo dijete u obitelji Andrije i Ljubice Toth.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Panđa

U župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima, tijekom podnevnog misnoga slavlja u ponedjeljak, 5. rujna, krštena Tea Panđa, sedmo dijete u obitelji.

Više biblijskih dokaza za krštenje dojenčadi

Jeste li ikada čuli nekog protestanta da kaže da kršćani ne bi trebali krstiti dojenčad jer djeca ne mogu izražavati niti imati vjeru? Ne bi li bilo lijepo imati dva sažeta biblijska odlomka koja će vam pomoći objasniti katolički i pravi kršćanski stav svojim prijateljima nekatolicima?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja