Budi dio naše mreže

"Hvala ti, Alvaro, što si smogao hrabrosti za taj put i što si pozvao mnoge da hodaju s tobom. Usred ove pandemije koju proživljavamo, svojom jednostavnošću, radošću i spontanošću uspio si probuditi nadu kod mnogih koje si susreo na svome putu ili putem društvenih medija", napisao je papa Franjo u svom pismu od 20. srpnja.

/ hk

Papa Franjo uputio je poruku Alvaru Calventeu, 15-godišnjem španjolskom dječaku s teškoćama u razvoju koji je zajedno s ocem Ildefonsom i svojim prijateljem Franciscom Javierom Millánom hodočastio Putem sv. Jakova (Camino de Santiago) unatoč pandemiji koronavirusa.

Radosno iskustvo vjere svjedoči svima!

“Poduzeo si to hodočašće i omogućio si mnogim drugima da ga poduzmu, ohrabrivši nas da se ne bojimo i ponovno otkrijemo svoju radost, jer na svom putu nikada nismo sami. Gospodin korača uvijek uz nas. Hvala ti na svjedočenju i molitvama”, napisao je Papa, referirajući se na tisuće osoba koje su pratili hodočašće toga mladića, njegova oca i prijatelja na korisničkom računu El Camino di Álvaro na društvenoj mreži Twitter, koji ima više od 3.500 pratitelja, objavio je portal Aleteia.

Foto: El Camino de Álvaro/Twitter

“Hvala ti, Alvaro, što si smogao hrabrosti za taj put i što si pozvao mnoge da hodaju s tobom. Usred ove pandemije koju proživljavamo, svojom jednostavnošću, radošću i spontanošću uspio si probuditi nadu kod mnogih koje si susreo na svome putu ili putem društvenih medija”, dodao je Papa u svom pismu od 20. srpnja.

Alvaro je pozvao Svetoga Oca na večeru u svoj dom!

U jednom od videa podijeljenom na spomenutom Twitter računu, Alvaro, koji gaji veliku ljubav prema Papi, pozvao je Svetoga Oca na večeru u svoj dom.

Foto: El Camino de Álvaro/Twitter

Kako navodi biskupija Malaga, Alvaro Calvente je sedmo od desetero djece i pripada Neokatekumenskom putu župe sv. Patrika.

“Njegov intelektualni invaliditet nije prepreka aktivnom sudjelovanju u župnom životu, a radosno iskustvo vjere svjedoči svima koji ga poznaju”, napisali su na mrežnim stranicama biskupije, a prenio je portal Vatican News.

Tijekom hodočašća, Alvaro je započeo i s crowdfunding kampanjom za podršku siromašnima putem humanitarne organizacije Cottolengo de Malaga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja