Budi dio naše mreže

Ključna riječ: put-sv-jakova

Osmeročlana obitelj na Putu sv. Jakova

Kako bi proslavili 10. obljetnicu braka, mladi supružnici Michele i Elena ovog ljeta odlučili su sa svojih šestero djece prijeći 230 kilometara staze na Putu sv. Jakova.

Upoznajte "Alvarov put" - kako su otac i sin s mentalnim oštećenjem osvojili Camino

Na molbu sina Alvara, otac Ildefonso i prijatelj Francisco odlučili su se zajedno s njim zaputiti do Santiago de Compostele pješice. Cijeli njihov put, protkan radosti i molitvom, su zabilježili na društvenim mrežama. "Bit hodočašća nije ići i poljubiti kip sveca, već prilika vidjeti Božju slavu kroz Alvarovu jednostavnost", poručio je ponosan otac.

Camino de Santiago - sve što morate znati!

Ako ste se ikad sanjali o tome da se odvažite na ovaj put, pročitajte što sve morate znati prije nego krenete i što vam savjetuje jedan od hodočasnika! Uz to, donosimo vam i najnovije preporuke Odbora sv. Jakova vezano uz hodočašće za vrijeme koronavirusa.

VIRTUALNI CAMINO TJEDAN Upoznajte mjesta i znamenitosti na krčkoj ruti Puta sv. Jakova

U listopadu 2019. održan je i prvi Camino tjedan na Krku, a od 21. do 26. travnja trebao se održati drugi po redu vođeni obilazak Camino Krk rute. Kako to sada nije moguće, organizatori su odlučili dio tog doživljaja približiti virtualno. Tijekom šest dana moći ćete na ekranima vašeg računala, mobitela ili tableta doživjeti dio Camino iskustva.

Putem sv. Jakova biciklom: "Bol i umor prođu, a iskustvo susreta s drugima ostane za cijeli život"

"Nije mi žao što sam cijeli godišnji potrošila na ovo putovanje. Na more uvijek mogu otići, a ovakvo hodočašće je iskustvo koje doživiš jednom u životu. Pruži ti ogromnu radost, a tko od nas ne želi biti radostan? Vratiš se duhovno nahranjen i na neki način sazriješ", rekla je Lucija Drašinac za Hrvatsku katoličku mrežu te posvjedočila o iskustvu dvotjednog hodočašća Putem svetog Jakova biciklima.

Bratovštini "Put Svetog Jakova" odobrena službena hodočasnička putovnica za Camino de Santiago

Sve više ljudi odlučuje se na hodošašće El Camino de Santiago (Put Sv. Jakova). Riječ je o hodočasničkoj ruti koju godišnje propješači više od 300.000 ljudi, a duga je oko 800 km, koju prelaze hodočasnici iz pravca Francuske na putu koji vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Cijeli Put se prelazi u prosjeku za 30 dana što daje dnevni prosjek od nekih 26 km po danu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja