Budi dio naše mreže

Ključna riječ: put-sv-jakova

Troje hodočasnika o značenju Puta sv. Jakova

Svećenik redovnik, zdravstvena djelatnica i glazbenik svjedočili su u nedjelju 14. travnja u prepunoj vjeronaučnoj dvorani gruške župe Svetog Križa u Dubrovniku o svom hodu Putem sv. Jakova u Španjolskoj.

NOVA RUTA Camino se i dalje širi Hrvatskom!

Manifestacijom "Camino Šibenik tjedan", koju od 18. do 23. listopada u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova i uz potporu Šibenske biskupije, organizira Turistička zajednica grada Šibenika, službeno se otvara hodočasnička ruta Camino Šibenik u duljini od 110 kilometara, od Marine do Pirovca.

Camino de Santiago na hrvatski način

Camino de Santiago kulturna je cesta Europe, a dijelom te mreže od sada postaje i Hrvatska. Kako nastaje hrvatski Camino rekao nam je u emisiji Put pod noge Radovan Librić, tajnik udruge Ekosspiritus pri kojoj djeluje Bratovština sv. Jakova apostola.

Osmeročlana obitelj na Putu sv. Jakova

Kako bi proslavili 10. obljetnicu braka, mladi supružnici Michele i Elena ovog ljeta odlučili su sa svojih šestero djece prijeći 230 kilometara staze na Putu sv. Jakova.

Upoznajte "Alvarov put" - kako su otac i sin s mentalnim oštećenjem osvojili Camino

Na molbu sina Alvara, otac Ildefonso i prijatelj Francisco odlučili su se zajedno s njim zaputiti do Santiago de Compostele pješice. Cijeli njihov put, protkan radosti i molitvom, su zabilježili na društvenim mrežama. "Bit hodočašća nije ići i poljubiti kip sveca, već prilika vidjeti Božju slavu kroz Alvarovu jednostavnost", poručio je ponosan otac.

Camino de Santiago - sve što morate znati!

Ako ste se ikad sanjali o tome da se odvažite na ovaj put, pročitajte što sve morate znati prije nego krenete i što vam savjetuje jedan od hodočasnika! Uz to, donosimo vam i najnovije preporuke Odbora sv. Jakova vezano uz hodočašće za vrijeme koronavirusa.

VIRTUALNI CAMINO TJEDAN Upoznajte mjesta i znamenitosti na krčkoj ruti Puta sv. Jakova

U listopadu 2019. održan je i prvi Camino tjedan na Krku, a od 21. do 26. travnja trebao se održati drugi po redu vođeni obilazak Camino Krk rute. Kako to sada nije moguće, organizatori su odlučili dio tog doživljaja približiti virtualno. Tijekom šest dana moći ćete na ekranima vašeg računala, mobitela ili tableta doživjeti dio Camino iskustva.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja