Budi dio naše mreže

Ključna riječ: camino-de-santiago

CAMINO Vrijeme samo za sebe i Boga

Donedavni kolega s HKR-a i aktivni časnik Hrvatske vojske Jozo Lukić nedavno se vratio s hodočašća života. S čitateljima HKM-a podijelio je svoje iskustvo hoda koji je od St. Jean Pied de Porta do Santiago de Compostele trajao 22 dana.

Camino de Santiago na hrvatski način

Camino de Santiago kulturna je cesta Europe, a dijelom te mreže od sada postaje i Hrvatska. Kako nastaje hrvatski Camino rekao nam je u emisiji Put pod noge Radovan Librić, tajnik udruge Ekosspiritus pri kojoj djeluje Bratovština sv. Jakova apostola.

Osmeročlana obitelj na Putu sv. Jakova

Kako bi proslavili 10. obljetnicu braka, mladi supružnici Michele i Elena ovog ljeta odlučili su sa svojih šestero djece prijeći 230 kilometara staze na Putu sv. Jakova.

Upoznajte "Alvarov put" - kako su otac i sin s mentalnim oštećenjem osvojili Camino

Na molbu sina Alvara, otac Ildefonso i prijatelj Francisco odlučili su se zajedno s njim zaputiti do Santiago de Compostele pješice. Cijeli njihov put, protkan radosti i molitvom, su zabilježili na društvenim mrežama. "Bit hodočašća nije ići i poljubiti kip sveca, već prilika vidjeti Božju slavu kroz Alvarovu jednostavnost", poručio je ponosan otac.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja