Budi dio naše mreže

Prije nego što je Titanic potonuo 15. travnja 1912., tri herojska svećenika ponudila su svoje živote za putnike na brodu.

/ mdj

Ovi su svećenici radije odlučili služiti putnicima na brodu nego izabrati čamac za spašavanje kako bi spasili vlastite živote.

Trojica svećenika bili su otac Josef Benedikt Peruschitz, O.S.B. (41 godina) iz Bavarske, otac Juozas Montvila (27 godina) iz Litve i otac Thomas Byles (42 godine) iz Engleske. Svaki od svećenika je umro na brodu, a nijedno tijelo nije pronađeno.

Na web stranici posvećenoj ocu Thomasu Bylesu, preživjeli su objasnili svoja iskustva sa svećenikom na brodu. Papa Sveti Pio X čak je opisao oca Bylesa kao “mučenika”  vjere.

Prije nego što je Titanic potonuo 15. travnja 1912., tri herojska svećenika ponudila su svoje živote za putnike na brodu.

Evo što je jedna preživjela s broda rekla  dok je brod tonuo:

“Kada je došlo do nesreće, izbačeni smo iz ležajeva… Malo odjeveni, pripremili smo se da saznamo što se dogodilo. Pred sobom smo vidjeli kako otac Byles silazi niz prolaz, s podignutom rukom,  Poznavali smo ga jer nas je nekoliko puta posjetio na brodu i slavio misu za nas to jutro.
“’Smirite se, moji dobri ljudi’, rekao je, a zatim je krenuo oko kormilarnice dajući oprost i blagoslov…
“Nekolicina oko nas postala je vrlo uzbuđena, a onda je svećenik ponovno podigao ruku i odmah su se ponovno smirili. Putnike je odmah impresionirala svećenikova apsolutna samokontrola.
“Počeo je moliti krunicu. Molitve svih, bez obzira na vjeroispovijest, bile su pomiješane i svi odgovori, ‘Sveta Marijo’, bili su glasni i snažni.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ChurchPOP (@churchpop)

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja