Budi dio naše mreže

Znate li o kojoj se svetici radi? Doznajte u nastavku.

/ mdj

U travnju 1912. majka Frances Cabrini bila je u Italiji sa svojim sestrama. Njezini su planovi bili posjetiti samostane u Francuskoj, Španjolskoj i Engleskoj prije nego što otplovi natrag u Sjedinjene Države sredinom travnja kako bi nastavila s radom u New Yorku. Njezine sestre u Engleskoj s nestrpljenjem su iščekivale posjet svoje 62-godišnje utemeljiteljice i poglavarice. Kako bi njezino putovanje natrag u SAD učinili ugodnijim, kupili su joj kartu i rezervirali put na novom prekooceanskom brodu, RMS Titanic.

Iako neustrašiva putnica koja će na kraju napraviti 24 transatlantska prijelaza kako bi osnovala bolnice i sirotišta, nije bila obožavateljica oceanskih putovanja budući da se umalo utopila kao mlada.

Dok su sestre u Engleskoj čekale, majka Cabrini je saznala da ima problema u bolnici Columbus koju je osnovala u New Yorku. Bilo je prepuno i bilo je hitnih poslova za rješavanje povezanih s novim proširenjem. Nije mogla čekati. Morala se vratiti kako bi prikupila očajnički potreban novac za nastavak projekta. Stoga je odlučila promijeniti planove i otići ranije, otplovivši iz Napulja, razočaravši sestre u Engleskoj koje su joj rezervirale put na Titanic.

U pismu od 5. svibnja 1912. sestri Gesuini Dotti napisala je: “Do sada sam primila samo dva vaša pisma, a ako ste poslali pet, onda se mora reći da je ono otišlo u dubine s Titanikom. Da sam išla u London, možda bih otišla s njim, ali Božanska providnost, koja neprestano bdi, to nije dopustila. Neka je blagoslovljen Bog.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli National Catholic Register (@ncregister)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja