Budi dio naše mreže

Družba sestara Isusa Spasitelja priopćila je u utorak 23. kolovoza da su oslobođene četiri članice Družbe, otete 21. kolovoza u Nigeriji, prenosi Catholic News Agency.

/ fe/IKA

S. Johannes Nwodo, s. Christabel Echemazu, s. Liberata Mbamalu i s. Benita Agu otete su u državi Imou na jugu Nigerije, dok su išle na misu.

Nakon što su dva dana pozivale na „intenzivnu molitvu“ za njihovo „brzo i sigurno oslobođenje“, sestre Isusa Spasitelja objavile su da su četiri redovnice „bezuvjetno i sigurno oslobođene“.

„Danas je za nas dan za pamćenje, stoga ovu radost želimo podijeliti sa svim muškarcima i ženama dobre volje koji su na bilo koji način pridonijeli brzom i sigurnom oslobođenju naših dragih sestara“, poručile su sestre iz Družbe koja se brine o siromasima, starcima i bolesnicima.

U priopćenju se ne navode nikakvi detalji o tomu tko bi mogao biti počinitelj.

Otmice su u Nigeriji sve učestalije posljednjih godina. Crkveni vođe stoga izražavaju zabrinutost zbog sigurnosti vjernika i pozivaju vladu da na prvo mjesto stavi sigurnost svojih građana.

Posebice su na meti svećenici radi otkupnine. Nigerijsko biskupijsko katoličko svećeničko udruženje objavilo je 11. srpnja priopćenje o napadima. Među ostalim, poručili su da je doista „tužno da su uslijed svojih redovnih pastoralnih aktivnosti svećenici postali ugrožena vrsta“.

U srpnju su u župnom dvoru katoličke crkve Krista Kralja u gradu Lereu u državi Kaduni na sjeveru Nigerije oteti svećenici John Mark Cheitnum i Denatus Cleopas. Vlč. Cleopas je pušten, ali vlč. Cheitnum je brutalno ubijen.

Stručnjaci za sigurnost predmnijevaju da je Katolička Crkva na meti terorista jer im je plaćala visoke otkupnine koje mogu iznositi 200 tisuća dolara i više, objavila je CNA.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja