Budi dio naše mreže

Mnogi od nas teško bi se držali ove obveze, ali papa to zaista uzima k srcu.

/ dz

Tijekom COVID -a mnogi su se ljudi oslanjali na televiziju kako bi ih proveli kroz duge sedmice u zatvorenom domu. Međutim, za papu Franju je to bilo nemoguće. Više od 30 godina papa nije ni uključio televizor zbog, kako kaže, “obećanja koje sam dao Djevici Karmelskoj u noći 15. srpnja 1990. Rekao sam si: ‘Nije to za mene'” rekao je papa u intervjuu za La Voz Del Pueblo, prenosi Aleteia.

Povrh svega, Papa niti ne surfa po webu. Iako mu to mora ostaviti dovoljno vremena da se koncentrira na svoje dužnosti kao rimski biskup i poglavar Crkve, to također znači da ne može gledati svoju omiljenu nogometnu momčad na djelu. Umjesto toga, oslanja se na svoju švicarsku gardu koja mu tjedno dostavlja informacije o izvedbi nogometnih momčadi.

Facebook Hrvatski nogometni savez

Možda se pitate zašto papa Franjo ne samo brzo provjeri nogometne rezultate ili si dopusti pogledati povremenu nogometnu utakmicu. Uostalom, on je veliki obožavatelj igre i svaki uporni ljubitelj nogometa cijenit će koliko je teško propustiti finale prvenstva! Međutim, papa svoja obećanja shvaća ozbiljno. I to je svima nama prekrasan primjer, pogotovo ako imamo tendenciju davati obećanja, a zatim pronaći načine koji nam odgovaraju.

Iako možda nećete moći (ili želite) zauvijek odbaciti svoje zaslone, mogli biste njegov primjer koristiti kao inspiraciju za preuzimanje novih obveza i pridržavanje obećanja koja ste dali.

Televizor/ Unsplash

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja