Budi dio naše mreže

Mons. Aldo Cavalli, dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj, imenovan je novim apostolskim vizitatorom za župu Međugorje.

/ md

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini istovremeno je priopćila da je Sveti Otac Franjo nadbiskupa Alda Cavallija imenovao novim apostolskim vizitatorom, s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Služba apostolskog vizitatora ima isključivo pastoralni karakter, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, nakon imenovanja mons. Hosera 2018. godine. Služba je to stabilne i kontinuirane pratnje župne zajednice u Međugorju i brojnih vjernika koji hodočaste čije potrebe, kako su naveli iz Ureda, zahtijevaju posebnu pažnju.

Mons. Cavalli rođen je u talijanskom mjestu Lecco 1946. godine. Za svećenika Biskupije Bergamo zaređen je 1971. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, 1979. godine ušao je u diplomatsku službu Svete Stolice. Za biskupa je u katedrali u Bergamu zaređen 1997., kada je imenovan apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u Sao Tome i Principu. Kasnije je služio u nuncijaturama u Čileu, Kolumbiji, Malti i Libiji, a od 2015. mons. Cavalli vršio je službu apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

O ovoj odluci pape Franje kratku izjavu je dao i mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić: “Današnje imenovanje mons. Alda Cavallija apostolskim vizitatorom s posebnim ovlastima za župu Međugorje, zapravo je želja pape Franje da Sveta Stolica nastavi posvećivati posebnu pastoralnu pozornost Međugorju. Mons. Cavalliju želim dobrodošlicu u Mostarsko-duvanjsku biskupiju i župu Međugorje.  Nadam se dobroj i konstruktivnoj suradnji, kakva je bila i s pokojnim mons. Hoserom. Molim Božji blagoslov za uspješno ostvarenje poslanja koje mu je povjerio Sveti Otac”, ističe biskup Palić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja