Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-petar-palic

Mons. Palić: Želim poput Jakova sanjati Bosnu i Hercegovinu kao zemlju koja ujedinjuje, a ne dijeli!

Mons. dr. Petar Palić je u ponedjeljak, na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, preuzeo službu mostarsko-duvanjskog biskupa i trajnog upravitelja trebinjsko-mrkanskog. Svečano preuzimanje službe bilo je za vrijeme euharistijskog slavlja ispred mostarske katedrale Marije Majke Crkve u koncelebraciji biskupa dviju biskupskih konferencija (BK BiH i HBK), apostolskog nuncija u BiH, brojnih svećenika, redovnika, redovnica, predstavnika drugih vjerskih zajednica te najviših dužnosnika civilnih vlasti Hrvatske i BiH.

Biskup Palić: Ljubav u doba korone - svaki je kršćanin pozvan na odgovorno djelovanje!

"Ljudi, stvoreni na Božju sliku, mogu ne samo izazvati bolest, već i sudjelovati u uklanjanju njezinih posljedica. Božja neprestana briga o ljudima uvjerava ih da nije sve izgubljeno jer ih poziva da sudjeluju ne samo u primanju Njegovog dara života, već i u njegovoj obnovi", istaknuo je hvarski biskup Petar Palić u svome promišljanju o aktualnoj situaciji zaraze koronavirusom. Promišljanje biskupa Palića donosimo u cijelosti.

Biskup Petar Palić: "Križ je znak otkupljenja"

"Križ je znak Božje ljubavi. Odatle dolazi njegova spasenjska snaga. Savršena Kristova ljubav jača je od svih grijeha svih ljudi svih vremena. U tome se sastoji naše spasenje", rekao je biskup Petar Palić na bdijenju uoči 5. Planinarskog križnog puta Hvarske biskupije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja