Budi dio naše mreže

"Knjiga Postanka podsjeća nas da se okrenemo Mariji u doba kriza i kušnji", rekao je papa emeritus Benedikt XVI. tijekom Angelusa 2009. godine.

/ dz

Kad je svijet u rasulu i kad se čini da Sotona dobiva na terenu, lako može doći do nadu.

Ipak, upravo je to vrijeme da se obratimo Djevici Mariji!

Papa Benedikt XVI. Razmišljao je o ovoj istini tijekom obraćanja prije molitve podneva Angelusa 2009. godine.

Nakon istočnog grijeha, Bog se obraća zmiji koja predstavlja Sotonu, proklinje je i dodaje obećanje: „Neprijateljstvo ću staviti između vas i žene, između vašeg sjemena i njenog sjemena; on će vam natući glavu, a vi ćete mu nagristi petu “(Post 3,15). To je najava osvete: čini se da u zoru Stvaranja Sotona prevladava, ali ženin sin treba mu slomiti glavu. Tako će kroz potomke žene trijumfirati sam Bog. Dobrota će trijumfirati. Ta je žena Djevica Marija od koje je rođen Isus Krist koji je svojom žrtvom jednom zauvijek pobijedio drevnog kušača. Zbog toga je na toliko slika i kipova Djevice Bezgrješne prikazana u činu drobljenja zmije nogom.
Čini se da je Sotona moćan i da ima velik utjecaj u svijetu. Međutim, Djevica Marija poslana je da zdrobi glavu toj zloj zmiji”, rekao je papa emeritus Benedikt XVI.

Papa Benedikt završio je svoju poruku potičući sve da se obrate Mariji u vrijeme kada je potrebno.

“Dragi prijatelji, kakva neizmjerna radost imati Mariju Bezgrješnu kao našu Majku! Svaki put kad doživimo svoju slabost i poticaje zla, možemo joj se obratiti i naša srca dobivaju svjetlost i utjehu. Čak i u životnim kušnjama, u olujama koje uzrokuju kolebanje vjere i nade, prisjetimo se da smo njezina djeca i da je naše postojanje duboko ukorijenjeno u beskrajnoj Božjoj milosti. Iako je Crkva izložena negativnim utjecajima svijeta, u Mariji uvijek pronalazi zvijezdu koja će je voditi kako bi mogla slijediti put koji joj je ukazao Krist.
Nikad nemojte gubiti nadu i uvijek se zazivajte na zagovor Blažene Djevice da pobjedi zlo.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja