Budi dio naše mreže

Svjetsko rukometno prvenstvo započinje u četvrtak, a traje sve do 27. siječnja. Odvija se prvi put u povijesti u dvije zemlje i to u Njemačkoj i Danskoj. Hrvatska rukometna reprezentacija prvu svoju utakmicu igra protiv Islanda u petak s početkom u 18 sati. Uoči rukometnog prvenstva razgovarali smo s hrvatskim izbornikom Linom Červarom.

/ mp

Lino Červar je za Hrvatski katolički radio istaknuo kako je reprezentacija sigurno stigla u München te da su odradili svoj prvi trening.

“Atmosfera u hrvatskoj rukometnoj reprentaciji je dobra. Prisutan je timski duh kao i povezanost između igrača. Nestrpljivo čekaju svoj prvi nastup protiv islandske reprezentacije”, naglasio je naš sugovornik.

Kako je rekao, rukomet je sport koji je izrazito popularan jer nudi dinamičnost i brzinu.

“Rukomet igraju pravi muškarci jer je za taj sport potrebno biti pripremljen. Ne mislim ovdje samo na fizičku spremnost već čovjek mora biti kreativan i imati osjećaj za drugoga. Altruizam se posebno ističe u fazi obrane jer se moraju boriti zajedno. Ne znam u kojem se sportu može više vidjeti zajednički rad te se u tom sportu mladi mogu lako socijalizirati”, poručio je Lino Červar.

Zaključio je kako su vrhunski rukometni igrači oni ne samo oni koji brzo trče već posjeduju brzinu uma.

Izbornik nam je otkrio osvarenje svojih ciljeva na Svjetskom rukometnom prvenstvu:

“Prvi cilj je da nastupimo naredne godine na najvećoj manifestaciji ljudskog rada, a to su Olimpijske igre u Tokiju. Ovdje je došlo 24 reprezentacije, ali uvjeren sam da barem 15 dijeli naš cilj. Time sam nagovijestio da je velika konkurencija, da će nagaznih mina biti svugdje. Mislim da protivnika treba cijeniti i poštivati te imati samopouzdanje. Tako će igrači sigurno krenuti u borbu.”

Raspored prijenosa utakmica pogledajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja