Budi dio naše mreže

Fra Sandro Tomašević javio nam se u srijedu iz Svete zemlje, točnije s Genezaretskog jezera. S njim su i mladi framaši iz zagrebačkog Sigeta.

/ HKM

Našu je redakciju ugodno iznenadio jedan poziv na hodočasničku kavu!

Naime, javio se naš suradnik i prijatelj Hrvatske katoličke mreže iz Svete zemlje fra Sandro Tomašević. I kaže – dođite na Tabor. I nije bila šala.

U tom trenutku nalazio se na Gori Isusova preobraženja. A kasnije se spustio i do Genezaretskog jezera, do Petrova grada Kafarnauma, i do obale na kojoj je Uskrsli Isus učenicima pripremio čudesan doručak.

Koristeći mogućnosti internetskog komuniciranja, zabilježili smo Skype razgovor.

Uz fra Sandra su i članovi Franjevačke mladeži (FRAME) iz zagrebačkog Sigeta. Mladi svjedoče kako skupljaju dojmove, pišu bilješke, da bi na povratku u Zagreb mogli još jednom proživjeti sve ono što u Svetoj zemlji vrlo intenzivno doživljavaju.

Poseban je doživljaj, kažu, gledati mjesta na kojima je Isus boravio i čitati ulomke iz Evanđelja. Slažu se da čitanje Svetog Pisma nakon ovog hodočašća više nikada neće biti isto.

Dirnuo ih je posjet Špilji Isusova rođenja, ali i Bazilici Svetog Groba. Ondje je, ističu mladi, Gospodin uskrsnuo, i nakon njegova uskrsnuća ljudska se povijest u potpunosti promijenila.

Pogledajte čitav virtualni susret Tanje Popec i naših sugovornika:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja