Budi dio naše mreže

Tisuće vjernika iz različitih župa kroz protekla tri dana, do 12. do 14. ožujka, bili su sudionici duhovnoga seminara koji je održan u župnoj crkvi na Kočerinu. Pod naslovom „Ako se ne obratite svi ćete propasti“ seminar je vodio dr. fra Mario Knezović, kočerinski župnik.

/ mp

Prve večeri voditelj je govorio o „bolestima“ suvremenoga čovjeka na temelju smjernica pape Franje.

“Među te poteškoće čovjeka dotaknute su: duhovna okamenjenost, martizam-preuzetost, duhovni ‘alzheimer’, narcisoidnost, suparništvo, umišljenost, egzistencijalna shizofrenija, obožavanje nadređenih, konzumerizam, pripadnost skupinama u zatvorenim krugovima, nestanak radosti i osjećaja za druge”, poručio je fra Mario Knezović.

Drugoga dana fra Mario je govorio o odnosu prema grijehu, osobito ističući pet vapijućih grijeha u nebo: Krv Abelova; sodomski grijeh; jauk potlačenog naroda u Egiptu; jauk stranca, udovice i sirote; nepravda prema zaposlenom radniku. Seksualna i moralna izopačenost je uznapredovala.

“Svijet se nalazi u poziciji Sodome i Gomore koji su živjeli spolnu razuzdanost i prešućivali su glas proroka za obraćenjem. Posljedica takvoga činjenja i moralnoga kaosa bijaše kazna i uništenje tih gradova koji su postali neplodni i bez mogućnosti života”, rekao je fra Mario.

Trećega dana voditelj je istaknuo uzore koji nisu „razvikani“ na javnoj sceni, a žive dubokim pokorničkim životom i svjedoče vjeru.

“Mnogi među njima su mladi koji se pretvaraju u apostole novovjekoga navještaja i vjerskoga aktivizma”, nadodao je fra Mario.

Duhovni seminar je zaključen klanjanjem Isusu u Presvetome Oltarskome Sakramentu.

Seminar su pjevanjem pratili Frama s Kočerina i Leon Lasić iz Mostara.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja