Budi dio naše mreže

Hrvatsko nadzemlje će u srijedu, 16. studenoga 2022. održati susret pod naslovom "I tebe se tiče!", a govorit će o ekologiji. Program će se održati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa s početkom u 20:30. Gost predavač bit će dr. sc. fra Mario Knezović, poznati hercegovački franjevac i predavač Filozofskog fakulteta u Mostaru. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

/ im

U početku stvori Bog nebo i zemlju. Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i duh Božji lebdio je nad vodama. I reče Bog: ‘Bacajte smeće u more, neka iskorištene vrećice budu umjesto lišća na stablima, a hranu nepromišljeno kuhajte i razbacujte
se darovanim!‘

Halo? Nebo zove Zemlju, jeste svi kod kuće? Pa dobro šta je ovo? Pingvini će počet ‘po pustinjama hodat, živit‘; ćemo u dolinama otpada i plivat‘ u gumama od auta (al‘ doslovno).  Dobro, cijenimo li mi imalo ove Božje darove? Moramo li udarit glavom od pod da bi se osvijestili i počeli mijenjati neke stvari?

S obzirom na to da je situacija krajnje ozbiljna i da više stvarno nemamo vremena za gubljenje, odlučili smo se na brzopotezno pripremanje susreta na temu ekologije. Hoće li na naše spasenje utjecati odnos prema smeću? Možemo li mi biti spasitelji svoga planeta? Koju Božju zapovijed kršimo ako zagađujemo okoliš? Koja je uopće razlika između smeća i otpada?  Na ova i njima slična pitanja odgovore zna dr. sc. fra Mario Knezović, poznati hercegovački franjevac i predavač Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kad je u pitanju nadaleko poznati domjenak iza susreta, recikliramo grickalice od prošlog susreta! U papirnatom su omotu…  Kako bi vas zabavili i nasmijali i ovaj će se put potruditi članovi Hrvatskoga nadzemlja, a dlanove će vam zagrijati Papa bend iz Solina. Draga publiko, ovo se stvarno ne propušta!!!

Po dobrom starom običaju: treća srijeda u mjesecu, 16. 11. u 20:30 sati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Još uvijek možemo to reći: VIDIM OSE!

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja