Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mario-knezovic

HRVATSKO NADZEMLJE "I tebe se tiče!"

Hrvatsko nadzemlje će u srijedu, 16. studenoga 2022. održati susret pod naslovom "I tebe se tiče!", a govorit će o ekologiji. Program će se održati u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa s početkom u 20:30. Gost predavač bit će dr. sc. fra Mario Knezović, poznati hercegovački franjevac i predavač Filozofskog fakulteta u Mostaru. Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

Što je Isus mislio kada je rekao "Ne sudite i nećete biti suđeni"?

"Ovdje se govori o tome da mi ne presuđujemo ljudima donoseći takozvanu 'pravomoćnu presudu' našega srca nečijem životu. To bi značilo da ne dajemo nekome šansu za novi početak i mogućnost za obraćenje. Osuditi nekoga znači presuditi nekome, tako da on više nema mogućnosti postati bolja osoba i duhovniji čovjek", poručio je Knezović.

Ponižavaju te? I ti možeš slijediti ovaj Isusov primjer

"Poniznost je duhovna vrednota osobe koja sebe ne želi uzdizati iznad bilo koga, a osobito ne iznad Boga. Poniženje je aktivno doživljavanje rušenja vlastitog dostojanstva, ili ne daj Bože, ako mi to činimo ponižavajući druge, tada u drugome rušimo njegovo dostojanstvo", naglasio je fra Mario Knezović

Fra Mario Knezović: U Novoj godini činite male korake s velikim trudom

"Ljudima uvijek savjetujem: nemojte mi dolaziti s revolucionarnim prijedlozima svoga duhovnoga oporavka. Hoću male korake. Činite ih s velikim trudom, velikim odricanjem i neka su to male stvari. Mi nemamo vrijeme, to treba ljudima reći, nego smo samo korisnici vremena", poručio je fra Mario Knezović.

Fra Mario Knezović: "Budimo ponosni na naše pastire zbog ove izjave!"

Fra Mario Knezović na svom Facebook profilu osvrnuo se na značajnu izjavu Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije o moralnosti cjepiva protiv Covid-19, o dobrovoljnom pristanku na cijepljenje te poštivanje ljudskog dostojanstva, kako se nikoga ne bi prisiljavalo na cijepljenje i tako stvarala diskriminacija u društvu. "Hvala vam, dragi biskupi. Odsada imamo mjerilo i više ne možemo lutati jer su biskupi jasno rekli da nas nitko ne smije prisiljavati u savjesti", poručio je fra Mario Knezović u osvrtu kojega prenosimo u nastavku.

Fra Mario Knezović: Izumiremo i nestajemo! Što učiniti?

"Na temelju broja krizmanika jasan je drastičan pad djece. Krizmanici su najbolji uzorak za usporedbe jer oni žive u svojoj župi. Krštenja i pokopi nisu relevantni jer je puno krštenih i pokopanih koji ne žive u župi. U tom razdoblju od 2014. do 2020. izgubljeno je samo u te dvije župe 172 djece – gotovo 7 razreda po 25 učenika“, istaknuo je u svojoj Facebook objavi kočerinski župnik fra Mario Knezović, analizirajući trenutno stanje u dvjema najvitalnijim župama širokobriješkoga dekanata. Objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja