Budi dio naše mreže

Dva bivša anglikanska biskupa odlučili su se zarediti za katoličke svećenike.

/ mp

Jonathan Goodall, bivši biskup Ebbsfleeta, postao je svećenik u westminsterskoj katedrali u subotu 12. ožujka, a John Goddard, bivši biskup Burnleyja, bit će zaređen za katoličkog svećenika u metropolitanskoj katedrali Krista Kralja u Liverpoolu, u subotu 2. travnja.

Obojica su prije bili anglokatolici i bili su dvojica od četiri anglikanska biskupa koji su primljeni u Katoličku Crkvu prošle godine, javlja Catholic Herald.

Preuzvišeni Goodall, oženjen je otac dvoje djece čija je supruga Sarah također postala katolkinja. Bit će na službi u Stanmoreu u nadbiskupiji Westminster i u sjevernoj londonskoj četvrti Harrow.

Preuzvišeni Goddard, također je oženjen i otac dvoje djece te se nada da će služiti kao dijecezanski svećenik i nada se da će biti imenovan za župu u Nadbiskupiji Liverpoola nakon što ga zaredi za svećenika pomoćni biskup Tom Williams iz Liverpoola.

“Ne mogu zamisliti veću radost u životu od služenja kao svećenik na župi”, rekao je za Catholic Herald. “To je možda najveći dar za zaređenu osobu.”

Podsjetimo, bivši anglikanski biskup Rochestera Michael Nazir-Ali i bivši biskup Chestera Peter Forster također su primljeni u katoličku vjeru prošle jeseni, dok je dr. Gavin Ashenden, bivši kraljičin kapelan i anglikanski biskup postao katolik u katedrali Shrewsbury na Božić 2019.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja