Budi dio naše mreže

Povremeno zaposlene osobe dok trče između posla, djece i raznih drugih obveza ponekad ne stignu čistiti svoj dom onoliko koliko bi htjeli. Moramo se upitati zašto nam je važno da se sjaje pločice u kupaonici ili da radna površina u kuhinji mora biti čista kad to ionako nitko ne vidi osim nas?

/ mp

Čišćenje i urednost nas svakako približava Bogu. Imamo primjere svetaca koji su voljeli čistiti poput svete Male Terezije koja se bavila guljenjem krupmira i čišćenjem podova u svojem samostanu. Svaki taj zadatak pročišćivao je njezinu dušu i približavao ju je Bogu, donosi Aleteia.

Također kad je red oko nas lakše možemo i razmišljati.

  1. Oni koji smatraju svakodnevne kućanske poslove zamornima i dosadnima, bit će vam ih lakše obavljati ako ih prinesete Bogu kao molitvu. Na taj način ćete otkriti više radosti u obavljanju svojih zadataka i osjećat ćete se bliže Njemu.
  2. Pospremite krevet čim se ustanete i to će vam dati osjećaj da ste nešto uspjeli napraviti, a to je odličan početak dana.
  3. Nikad nemojte napustiti sobu praznih ruku. Na taj način uštedjet ćete vrijeme za primjerice prenošenje tanjura. Uposlite i tinejdžere da tanjuri ne ostanu u njihovim sobama.
  4. Kutija, košara ili posuda idealna je za hodnik u koju članovi obitelji mogu ostavljati razne sitnice, a važno je da one ne budu svuda po domu već na jednom mjestu.
  5. Za one kojima se ne da čistiti pločice u kupaonici mogu ih očistiti dok se tuširaju. To je korisno zbog činjenice da kad ste odjeveni ne morate imati straha od polijevanja vodom.
  6. Odredite vrijeme u danu koje će biti određeno za čišćenje. Svakom djetetu mogu se odrediti kućni poslovi prihvatljivi za određenu dob.
  7. Čistite jednu prostoriju po jednu prostoriju. Na taj način će vam lakše odraditi veliko spremanje.
  8. Prilikom spremanja odredite što želite donirati. Tako će te se riješiti viška stvari, a djecu ćete naučiti dijeliti.
  9. Duhovna pomoć uvijek je dobro došla. Stoga zamolite za pomoć pri spremaju sv. Zitu, zaštitnicu služavki, kućnih pomoćnica i poslužitelja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja