Budi dio naše mreže

Trudnoća mlade Shay samo je jedan od nekoliko blizanačkih slučajeva u centru za pomoć u Greeleyu posljednjih mjeseci.

/ ts

Unatoč snažnom pro-choice aktivizmu na svjetskoj razini, američka država Colorado sve češće svjedoči odlukama za život. Jedna od takvih priča stiže iz centra za pomoć trudnicama u Greeleyu gdje je 21-godišnja majka četvero djece došla u travnju usred krize COVID-19, objavljuje Life News.

Mislila je da joj je stres uzrokovao probleme. Naime, otkrila je da je njezin suprug trgovao drogom te se odlučila razvesti. “Kad je Shay primila vijest o pozitivnom rezultatu testa trudnoće bila je u šoku”, naveo je njezin odvjetnik.

Shay je zbog životnih okolnosti bila podložna pobačaju, rekao je Terri Robinson, voditelj službe za klijente u centru za pomoć. “Imala je mnogo poteškoća. Ušla je i ne znajući da je trudna; mislila je da je sve zbog stresa tako da je pozitivan test bio iznenađenje.”

Sljedeće iznenađenje bilo je još šokantnije za Shay, njezina odvjetnika i medicinsku sestru koja je napravila ultrazvuk: na ekranu su se vidjeli blizanci.

“Ona potječe iz velike obitelji koja joj je podrška”, rekao je Robinson. “Njezina majka je dva puta rodila blizance.”

Treće iznenađenje koje je izazvalo još više uzbuđenja za zaposlenike centra za pomoć trudnicama dogodilo se kada je Shay pozitivno odgovorila na evanđeosku poruku. To su bile tri ogromne stvari u jednom danu, svjedoče zaposlenici centra.

Trudnoća mlade Shay samo je jedan od nekoliko blizanačkih slučajeva u centru za pomoć posljednjih mjeseci. Naime, u tom vremenu pružena je pomoć majkama sedam parova blizanaca što iznimno veseli sve zaposlenike.

Centar za pomoć u Greeleyu djeluje još od 1982. godine, a njegov fokus oduvijek je bio pružiti potporu mladim majkama iz kampusa Sveučilišta u Sjevernom Coloradu.

“Nismo odmah preko puta Sveučilišta da djevojkama ne bi bilo neugodno ući, ali znamo da ih mnogo dolazi ovdje”, rekla je Gail Holmes, izvršna direktorica centra. “Činjenica je da je na nacionalnoj razini najosjetljivija skupina ljudi (na pobačaj) upravo te dobi.”

No centar pomaže ženama različite dobi. Primjerice, prošle je godine 70 klijentica bilo starije od 35 godina te se radi o izuzetno različitom profilu ljudi, kazala je Holmes. “U jednom danu nam dođe muslimanski par, a potom žena koja završava magisterij. Jednostavno nikad ne znamo.”

Tijekom godina, osoblje centra i volonteri doživljavali su i “božanske intervencije, božanske preokrete, kada bi Bog preusmjerio korake majki kako bismo ih mi mogli educirati o pobačaju”, rekla je Holmes.

Iako su smanjili svoje usluge tijekom najtežeg perioda pandemije COVID-19, centar nije bio potpuno zatvoren, a sada je ponovno u punoj snazi. Holmes i njezino osoblje nastavit će služiti zajednici u Greeleyu i pokušavati doprijeti do žena podložnih pobačaju gdje god i kad god to bude potrebno.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja