Budi dio naše mreže

Samostan Sv. Franje u Mwakapanduli u Zambiji blagoslovio je, 7. lipnja, generalni ministar Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli.

/ im

Generalni ministar fra Massimo nalazi se u Zambiji u pohodu zajedno s generalnim definitorom za Afriku fra Victorom Luisom Quematchom i provincijalom fra Fredrichom Odhiambom, prenosi Katolički tjednik.

Nakon blagoslova samostana, gosti su obišli i cijeli kompleks – crkvu u izgradnji, novoizgrađenu višenamjensku dvoranu, nadstrešnicu pod kojoj će biti smješteni mlinovi za žitarice, transformator za struju, tankovi za vodu te vrtovi s povrćem. Susreli su se i sa građevinskim poduzetnikom iz Zambije Robertom Kraljićem, zahvaljujući kojem svi radovi teku bez zastoja, javlja bosnasrebrena.ba.

General fra Massimo bio je impresioniran činjenicom koliko se toga uspjelo napraviti u samo deset mjeseci, a najviše ga je oduševila činjenica da su sve donacije za ovu izgradnju stigle iz Hrvatske i BiH, kao i hrvatskog naroda koji živi diljem svijeta.

Na pitanje kako sve to uspijeva generalu je pojašnjeno kako već više od deset godina u Hrvatskoj i BiH bračni par Maja i Željko Garmaz uspješno vode Humanitarnu udrugu Srce za Afriku putem koje prikupljaju donacije za projekte – u Ruandi, a sada i u Zambiji. «Narod koji je patio razumije druge u patnji i to se tako dobro vidi na ovom primjeru pomoći iz Hrvatske i BiH za afričke zemlje Ruandu i Zambiju», komentirao je fra Massimo.

Inače, ovo je prvi samostan OFM-a u Zambiji, u misiji koju vodi bosanski franjevac fra Ivica Perić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja