Budi dio naše mreže

Grčka pravoslavna crkva Sv. Dimitra udaljena je manje od kilometra od mjesta gdje se 4. kolovoza dogodila snažna eksplozija u Bejrutu, glavnom gradu Libanona. Unatoč eksploziji i stradanju crkve, oltar je ostao netaknut.

/ dt

Nakon eksplozije, paroh crkve Sv. Dimitra o. Youil Nassif požurio je u bogomolju kako bi izvidio stanje štete, primijetivši da je lađa potpuno uništena. No, svetište s oltarom – koje se nalazi „zaštićeno“ iza ikonostasa bilo je skoro potpuno neoštećeno, uključujući čak i uljnu svjetiljku koja se nije ugasila ni tijekom same eksplozije, donosi BBC.

„Možete me proglasiti naivnim, ali to je bilo nevjerojatno. Prepoznao sam da je to Božja poruka, da Bog poručuje: ‘Bit ću s vama, uz vas, ustat ćemo’“, posvjedočio je o. Youil, koji je crkvu s djecom napustio 12 minuta prije eksplozije.

„Bili smo na putu kući kada se dogodila eksplozija. Stigao sam kući, ostavio djecu i vratio se u crkvu vidjeti što se dogodilo. Bio sam šokiran prizorom – crkva je bila uništena. No, nastavio sam prema oltaru. Ušavši u prostor oltara shvatio sam da je ostao netaknut. Čak ni staklo nije bilo polomljeno.

U kriznim vremenima tražimo znakove, tražimo svjetlo u tami. Osjetio sam da je ovo bio znak. No, potrebni smo molitve, ne samo naša crkva, već svaki građanin Libanona. Prolazimo vrlo teške trenutke, potrebni smo molitve. Molim vas, molite za nas“, zamolio je o. Nassif.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja