Budi dio naše mreže

Animirani film "Otac" dirljiv je prikaz važnosti očeva u našem životu.

/ mp

Svi znamo snagu očinstva kad ga vidimo ili iskusimo. Očevi su neophodni, a kad nam nedostaju iz života, plaćamo visoku cijenu, i osobno i društveno.

“Otac”, jednominutni je nagrađivani animirani iranski kratki film koji je režirao i napisao Mohammad Reza Kheradmandan, a podsjeća nas na važnost očinstva i što je ono u svojoj biti, donosi Aleteia.

Kheradmandan je istaknuo kako je ideja za ovu animaciju potekla iz godina kada je njegova majka imala rak, a otac je bio pod velikim stresom i pritiskom.

“Mnogo se žrtvovao kako bi našu obitelj provukao kroz poteškoće koje je rak izazvao”, poručio je Kheradmandan koji je u filmu želio pokazati ključnu ulogu koju je njegov otac imao brinući se o svojoj obitelji.

“Otac”, kojeg distribuira BARR Pictures Media, dobitnik je brojnih nagrada, uključujući najbolji animirani film na 9. međunarodnom filmskom festivalu Film 100, najbolju ideju za kratki animirani film na 30. međunarodnom festivalu kratkog filma u Teheranu i najbolji kratki animirani film na Međunarodnom filmskom festivalu City.

Kratki film dirnuo je ljude širom svijeta. Kheradmandan je naglasio kako je dobio poruku od žene u Švedskoj koja mu je rekla da tri godine nije imala veze sa svojim ocem u Iranu. Nakon što je vidjela kratki film, plakala je 10 minuta i bila je nadahnuta da nazove svog oca. Razgovarali su prvi put nakon nekoliko desetljeća i oprostili jedno drugome.

“Poslala mi je poruku da mi se zahvali”, nadodao je Kheradmandan.

Film i animacija mogu okupiti ljude oko moćne i univerzalne teme, što je činjenica koju je Kheradmandan shvatio snimajući film.

“Mislim da je shvaćanje očinstva isto u cijelom svijetu”, istaknuo je Kheradmandan.

“Nakon ovog animiranog filma shvatio sam kako ovakve priče mogu pokretati ljude i okupljati ljude iz bilo koje religije, kulture i rase. Svatko ima oca i može se identificirati s ovom idejom… Bio sam vrlo ponosan na pozitivan odgovor mnogih ljudi na koji je utjecala ova priča.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja