Budi dio naše mreže

"On žeđa za vama. On vas uvijek voli, čak i onda kada se ne osjećate vrijednima Njegove ljubavi. Kada vas drugi ne prihvaćaju, čak i onda kada ni sami sebe ne prihvaćate, On je taj koji vas uvijek prihvaća", poručila je sveta Majka Terezija svojoj redovničkoj zajednici.

/ hk

“Dok u svome srcu ne spoznate da Isus žeđa za vama, ne možete znati što On želi biti vama ni što On želi da vi budete Njemu”, poručila je sveta Majka Terezija u pismu koje je 25. ožujka 1993. uputila svojoj redovničkoj zajednici. Portal Franciscan Media prenio je riječi ove svetice siromaha koje su upućene i nama danas.

Moja najdraža djeco, pismo koje pišem iznimno je intimno i zato sam ga htjela osobno napisati – toliko je toga što vam želim reći. Čak i da nije napisano mojom rukom, ove misli dolaze iz moga srca. Isus vam ponovno želi reći, a posebno u ovom Velikom tjednu, koliko ljubavi On ima za svakoga od vas – više nego što i možete zamisliti. Bojim se da neki od vas još nisu susreli Isusa – jedan na jedan – samo ti i Isus. Možete provesti vrijeme u kapelici – ali jeste li vidjeli očima svoje duše kako vas On gleda s ljubavlju?

Poznajete li uistinu živoga Isusa – ne kroz knjige koje ste pročitali, već kroz susret s Njim u svojem srcu? Jeste li čuli Njegove riječi koje vam upućuje? Molite za milost, On čezne da vam ju udijeli. Sve dok ne čujete Isusa u tišini svoga srca, nećete biti sposobni čuti Njegovo ‘žedan sam’ u srcima siromaha. Nikada ne odustajte od svakodnevnog intimnog susreta s Isusom kao stvarnom osobom, a ne samo nekom idejom. Kako uopće možemo ići kroz dan ako ne čujemo Isusove riječi ‘volim te’? Nemoguće je!

Isus želi da Ga čujete dok vam govori u tišini vašeg srca!

Našoj je duši to potrebno kao što je i tijelu potreban zrak koji udiše. Ako ne čujemo te Njegove riječi, naša je molitva mrtva, a naša meditacija samo razmišljanje. Isus želi da Ga čujete dok vam govori u tišini vašeg srca. Budite oprezni sa svime što može spriječiti vaš susret sa živim Isusom. Đavao možda pokuša iskoristiti naše životne poteškoće i naše padove kako bi nas uvjerio da nas Isus ne voli i da nam ne želi biti blizak.

To je opasnost za svakoga od nas. To je jako tužno jer je to upravo suprotno onome što Isus zbilja želi i čeka da nam kaže. Ne samo da vas On voli – On čezne za vama! Nedostajete mu kada ste daleko od Njega. On žeđa za vama. On vas uvijek voli, čak i onda kada se ne osjećate vrijednima Njegove ljubavi. Kada vas drugi ne prihvaćaju, čak i onda kada ni sami sebe ne prihvaćate – On je taj koji vas uvijek prihvaća. Moja djeco, ne trebate biti drugačiji od onoga što jeste da bi vas Isus volio.

Izložba fotografija i dokumenata ‘Majka Terezija – put do svetosti’ / Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vjerujte – Njemu ste vrijedni. Položite svu svoju patnju podno Njegovih nogu – otvorite Mu svoja srca kako biste bili voljeni takvi kakvi jeste. On će učiniti sve ostalo. Vi svi znate svojim razumom da vas Isus voli, ali ovim pismom želim dotaknuti vaša srca. Isus želi uzburkati naša srca kako ne bismo zaboravili na prvu ljubav, posebno nakon što vas ja napustim. Zato vas molim da pročitate ovo pismo ispred Presvetog Sakramenta – na istom mjestu gdje je i napisano – kako bi sam Isus mogao progovoriti svakome od vas.

(…)

Za mene je naš poziv toliko jasan – Misionarka ljubavi mora utažiti Isusovu žeđ. Njegove riječi ‘žedan sam’ koje se nalaze na zidu svake naše kapelice – to nisu riječi iz prošlosti – žive su ovdje i danas i upućene su vama. Vjerujete li u to? Ako vjerujete, čut ćete te riječi i osjetiti Njegovu prisutnost. Dopustite da to bude intimni trenutak za svakoga od vas – to je najveća radost koju mi možete dati. Ja ću vam pokušati pomoći da razumijete – ali sam Isus vam mora reći te riječi: ‘Žedan sam’. Poslušajte kako izgovara vaše ime. Ne samo danas, već svaki dan. Ako slušate svojim srcem – čut ćete i razumjeti.

‘Žedan sam’ je nešto puno dublje od ‘Ja te volim’!

Zašto Isus govori ‘žedan sam’? Što to uopće znači? To je jako teško objasniti riječima. Ako ćete samo nešto zapamtiti iz ovoga pisma, zapamtite ovo: ‘Žedan sam’ je nešto puno dublje od onog ‘Ja te volim’. Dok u svome srcu ne spoznate da Isus žeđa za vama, ne možete znati što On želi biti vama ni što On želi da vi budete Njemu. U srcu i duši svake Misionarke ljubavi je samo ovo: žeđ Isusovog Srca skrivena u siromasima. To je izvor života svake Misionarke ljubavi. To nam daje svrhu – svesrdno služiti najsiromašnijim od siromaha. Utažiti žeđ živog Isusa u našoj sredini jedina je svrha naše zajednice.

(…)

Izložba fotografija i dokumenata ‘Majka Terezija – put do svetosti’ / Foto: Robert Anic/PIXSELL

Naša je karizma utažiti Isusovu žeđ za ljubavlju i dušama – radeći na spasenju i posvećenju najsiromašnijih od siromaha. Ništa više od toga. Učinimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili taj Božji dar koji nam je darovan.

(…)

Naša Gospa će nam pomoći u svemu ovome – Ona je bila prva koja je čula Isusov vapaj ‘Žedan sam’ uz sv. Ivana i, sigurna sam, Mariju Magdalenu. Zato što je bila na Kalvariji, Ona zna kako je stvarna i duboka Njegova čežnja za svakim od nas i za siromasima. Znamo li to i mi? Zamolite ju da vas poduči – cijela naša zajednica je njezina. Njezina je uloga da nas dovede licem pred lice, kao Ivana i Magdalenu, s ljubavlju Isusova razapetog srca. Gospa je molila mene, a sada ja u Njeno ime molim vas: ‘Osluškujte Isusovu žeđ’.

Što ste bliže Isusu, to bolje možete razumjeti Njegovu žeđ!

Neka to za vas bude, kao što je Sveti Otac rekao, Riječ Života. Kako pristupate Isusovoj žeđi? U ovome je tajna – što ste bliže Isusu, to bolje možete razumjeti Njegovu žeđ. ‘Pokajte se i vjerujte’, govori nam Isus. Zbog čega da se pokajemo? Zbog ravnodušnosti i tvrdoće naših srca. U što da vjerujemo? Isus žeđa i sada – u našim srcima i u srcima siromaha. On poznaje vaše slabosti. On želi samo vašu ljubav, želi mogućnost da vas voli. On nije ograničen vremenom.

Kada god Mu se približimo, mi postajemo suradnici Gospe i svetih Ivana i Marije Magdalene. Poslušajte Ga. Čujte svoje ime. Učinite moju i vašu radost potpunom. Molite.

Bog vas blagoslovio. 

Majka Terezija, MC

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja