Budi dio naše mreže

U Rimu se do 31. svibnja održava Generalna skupština Papinskih misijskih djela na kojoj, među 120 sudionika iz cijeloga svijeta, sudjeluje i nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin. Tim povodom s. Ivana imala je priliku susresti se i sa Svetim Ocem. Prenijela nam je svoje dojmove iz Rima i sa susreta.

/ Dijana Kopjar Mucak

„Na privatnoj audijenciji Sveti Otac nam se obratio sa vrlo poticajnom porukom te naglasio tri važne stvarnosti koje ne smijemo zaboraviti u svome misijskom djelovanju, a to su zajedništvo, kreativnost i snaga odnosno ustrajnost“, naglasila je s. Ivana koja je uz don Ricarda E. Guilléna Davila, nacionalnog ravnatelja Venezuele, moderatorica Generalne skupštine.

#missioHR

Papa je podsjetio sve misijske djelatnike da je njihov zadatak pozivati sve ljude u zajedništvo crkve.

#missioHR

„Potaknuo nas je da molimo Duha Svetoga da u svojim nastojanjima budemo uvijek svježi, uvijek kreativni i kako bismo pronalazili uvijek nove načine za novo vrijeme, a sve u cilju da Božju ljubav donesemo svijetu. Pozvao nas je da u tome budemo snažni, da budemo ustrajni i da se ne damo pokolebati poteškoćama na koje nailazimo“, prenosi s. Ivana i naglašava da je zadatak misijskog djelovanja pokušati pronaći nove načine kako bi se što više ljudi upoznalo s Božjom ljubavlju i kako bismo svi mogli posvjedočiti radost zajedništva Katoličke crkve.

#missioHR

Papina poruka uz Svjetski dan misija 2024. je „Iziđite i pozovite sve na gozbu“, o čemu sestra Ivana kaže: „Naša uloga je da ne budemo zatvoreni u svome svijetu, u strukture, ne smijemo jadikovati nad time što nema vjernika, što nemamo nikoga oko sebe ili malo onih koji dolaze na slavlja… Mi trebamo pronaći entuzijazam i snagu u slavlju kojemu svaki dan prisustvujemo te da osnaženi tim iskustvom iziđemo i pozovemo sve kako bismo im omogućili da sudjeluju i da participiraju u toj istoj ljubavi i istoj snazi kojom se i mi svakodnevno hranimo“.

Na Generalnoj skupštini Papinskih misijskih djela u Rimu razgovara se o mnogim aktualnim pitanjima evangelizacije u svijetu; kako evangelizacije misijskih zemalja, odnosno prve evangelizacije, tako i re-evangelizacije zemalja koje su nekada bile pretežno kršćanske, zaključuje s. Ivana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja