Budi dio naše mreže

Znate li kako je krenula priča s Cenacolom? Doznajte!

/ mdj

“Potječem iz brojne obitelji i odrastala sam velikom siromaštvu”, pojasnila je Majka Elvira prije nego što je obrazložila kako je nastao Cenacolo. “Unatoč velikoj materijalnoj oskudici, sjećam se da su to bila vremena velikog blagoslova.” Istaknula je kako je shvatila da materijalno siromaštvo ne može uništiti obiteljsku ljubav.

Napuštanje samostana

“Imala sam 19 godina kada sam odlučila ući u samostan. Bilo je to mjesto Borgaro pored Torina. Tamo sam ostala do 28 godine, a kasnije se u meni razvijala vrlo jaka želja angažirati se u radu s mladima koji smisao života traže na krivim mjestima.”

Započeli smo u jednoj kući na brežuljku koju nam je darovala općina Saluzzo. Kuća je već godinama bila napuštena, a započeli smo je obnavljati s ljubavlju koja je bila jača od poteškoća, straha i promašaja.

Objasnila je kako se radilo o mladima koji su bili očajni i umirali iz dana u dan. “Željeli su znati postoji li ljubav”, nadodala je.

Foto: Youtube screenshot/ Prva kuća zajednice Cenacolo

“Započeli smo u jednoj kući na brežuljku koju nam je darovala općina Saluzzo. Kuća je već godinama bila napuštena, a započeli smo je obnavljati s ljubavlju koja je bila jača od poteškoća, straha i promašaja”, poručila je.

“Nikada nisam pomislila da bi to mogao bio veliki promašaj. U svojoj nutrini osjećala sam snagu koja nije bila moja. Iako, zanimljivo je da nisam znala jesam li sposobna voljeti, ali osjećala sam hrabrost i spremnost na rizik”.

Nedovršena pustolovina

“Započeli smo pustolovinu koja još nije završila i iznova se čudimo. Prelijepo je vidjeti nasmijane mlade, sjaj njihovih očiju i radost koja isijava s njihova lica”, često je isticala.

Zajednica ne dijeli ‘bombone’, ona je vrlo zahtjevna. “Želimo ih voljeti ne postavljajući zahtjeve nego vjerovati da postoji veliko bogatstvo koje još nisu otkrili. Stoga smo zahtjevni baš zbog toga što ih volimo.”

Foto: Youtube screenshot/ Euharistijsko slavlje

Majka Elvira objasnila je kako se broj mladih postupno povećavao te je zbog toga trebalo otvarati više novih kuća. “Mladi su od nas tražili život. Prvu kuću smo kupili u Saviglianu, 12 kilometara od Saluzza”.

Upoznala sam Tvoje Očinstvo i šalji me gdje hoćeš. Objavi mi svoju volju u bilo kojem trenutku, ali moraš biti njihov Otac i brinuti se za njih!

U nastavku je naglasila i zanimljivost vezanu uz zajednicu u Međugorju. “Otišli smo na hodočašće i ostali oduševljeni. Ostali smo 8 dana, a nakon nekog vremena smo se vratili. Uočila sam da su mladići ovdje puno vedriji. Jedan dan trojica Talijana su nam rekli: ‘ovdje ima jedan teren na prodaju, mi ćemo ti ga kupiti’. Ostalo je povijest, istaknula je.”

Foto: Youtube screenshot/ Formiranje zajednice u Međugorju

“Providnost nije kasnila niti jednog trenutka. Nismo prihvatili novac koji nam je ponudila država. Rekla sam Gospodinu: Upoznala sam Tvoje Očinstvo i šalji me gdje hoćeš. Objavi mi svoju volju u bilo kojem trenutku, ali moraš biti njihov Otac i brinuti se za njih!”

Nagovor Majke Elvire u cijelosti možete pogledati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja