Budi dio naše mreže

Zaklada "Anamarija Carević" s radošću poziva sve vjernike i ljude dobre volje na svečanost uzdizanja obnovljenih kupola Bazilike u Palmotićevoj ulici u subotu, 21. rujna, u 8 sati. Blagoslovnu molitvu vodit će isusovački provincijal Sebastian Šujević.

/ mpp

Bazilika Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, oštećena u potresu 2020. godine, trenutno se nalazi se fazi konstrukcijske obnove.

“Uskoro započinjemo cjelovitu obnovu. Očekuje nas elektrifikacija bazilike iznutra, žbukanje i završetak svoda”, rekao je voditelj obnove o. Damir Kočiš za HKM.

Nakon dugotrajne obnove u kojoj napredak radova nije bio previše vidljiv s ulične strane, jednom od simbola Zagreba vraća se stara vizura.

“Sutra podižemo kupole na zvonike bazilike!”, najavio je o. Kočiš. Kupole su spuštene sa zvonika u dvorište bazilike u svibnju 2022.

Nakon blagoslova koji će voditi o. Šujević, kupole će biti podignute na svoje staro mjesto. Planira se da će proces vraćanja obje kupole trajati do 14 sati. Za potrebe radova za sav promet zatvorena je Palmotićeva ulica od Boškovićeve do Hatzove i Mrazovićeva ulica.

Privremena regulacija bit će na snazi do nedjelje 22. rujna do 17 sati. Obilazni pravac: Boškovićeva – Strossmayerov trg – Ulica Pavla Hatza – Palmotićeva ulica.

“Nadamo se da ćemo do kraja radovi biti dovršeni do kraja 2025. kako bismo mogli nastaviti s liturgijskim slavljima u bazilici”, poručio je o. Kočiš.

Iz Zaklade za obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra “Anamarija Carević” poručuju da je ovo važan korak u obnovi. Izražavaju radost i zahvalnost svima koji su dosad doprinijeli obnovi. Zaklada nosi ime po 15-godišnjoj župljanki Anamariji Carević, jedinoj žrtvi zagrebačkog potresa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja