Budi dio naše mreže

Ključna riječ: palmoticeva

Proslava svetkovine Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj

U petak 24. lipnja svečano se slavi svetkovina Presvetog Srca Isusova u istoimenoj bazilici u Palmotićevoj 31, u Zagrebu. "Dvorište će biti oslobođeno i očišćeno tako da će se liturgijski prostor moći znatno proširiti za potrebe vjernika pa će čak jednim dijelom ispovijedanje biti vani", rekao je p. Ivan Matić za Hrvatski katolički radio.

Kada je vidio prostitutku s krunicom shvatio je kako Isus sve ljude vidi i voli više nego što ćemo ikada moći razumjeti

„Navikla sam da me muškarci gledaju kao ropkinju i kao da ne vrijedim ništa. To je moj život. Voljela bih večeras biti sa svojom obitelji. Imati nekoga koga ću voljeti. Nekoga tko će voljeti mene. Voljela bih. Ali večeras ću opet otići u nečiji stan i ne znati hoću li ostati živa (...) Postoji netko tko me ne gleda tako - Isus“, dio je to priče Mateja Lovrića koji je na svom Facebook profilu podijelio što zaista znači ljubav Kristova.

Naša bazilika će opet biti sjajna i obnovljena, ako ne za kraće, onda za duže vrijeme. Ali, bit će!

Nešto više od mjesec dana prošlo je od potresa u kojem su teško stradali Zagreb i okolica. Stradale su brojne obiteljske kuće, stambene zgrade, ali i crkve. Obnova crkvenih građevina, uključujući i zagrebačku katedralu trajat će godinama. Uz katedralu, među crkvama koje su najteže stradale u potresu u užem gradskom središtu je i poznata, te brojnim vjernicima draga, bazilika Srca Isusova u Palmotićevoj. Urušio se strop te je bazilika do daljnjega neupotrebljiva. U prostoru isusovačke Rezidencije u subotu je održana prezentacija tijeka obnove bazilike.

Jedna od "ispovjedaonica" grada Zagreba uskoro će opet u funkciju

Prije mjesec dana potres je snažno prodrmao Zagreb i okolicu i nanio veliku štetu. Stradale su brojne obiteljske kuće, stambene zgrade, ali i crkve i crkvene građevine. Ubrzo nakon potresa objavljeno je da se u bazilici u Palmotićevoj urušio strop te da je bazilika u dogledno vrijeme neupotrebljiva. A upravo je župa Srca Isusova u Palmotićevoj imala i jedinu neposrednu žrtvu potresa, aktivnu mladu župljanku Anamariju. U prostoru isusovačke Rezidencije razgovarali smo s p. Damirom Kočišem, isusovcem koji živi i djeluje u Palmotićevoj.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja