Budi dio naše mreže

Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica 'Sveti Duh'. Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog, a potom slijedi slavlje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice 'Sveti Duh' i 'Amorose'

/ dp

Peti po redu Antunovski hod mladih održava se u subotu, 10. lipnja pod vodstvom fra Stjepan Brčine u organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te s Evangelizacijskom zajednicom Sveti Duh s kojom se redovito organiziraju Duhovno duhovite večeri za mlade. Ovogodišnje sudionike Hoda očekuju novosti, ističe franjevac konventualac fra Stjepan Brčina na svom Instagramu.

Započet će okupljanjem na svetoj misi u Sesvetskim Selima u 12 sati, a nakon svete mise slijedi polazak pješice prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Sudionici 5. Antunovskog hoda planiraju posjetiti i franjevački samostan Hercegovačke franjevačke provincije kao i crkvu Bezgrešnog začeća BDM gdje će predahnuti i moliti. Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh”. Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog, a potom slijedi slavlje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh” i “Amorose”.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Antunovskog hoda mladih su relikvije sv. Antuna koje će biti ugrađene u križ kojeg ćemo nositi tijekom cijelog hodočašća

“Jedna od novosti ovogodišnjeg Antunovskog hoda mladih su relikvije sv. Antuna koje će biti ugrađene u križ kojeg ćemo nositi tijekom cijelog hodočašća”, otkrio je zainteresiranima fra Stjepan.

Za one koji ne mogu hodočastiti, a imaju molitvenu nakanu po zagovoru sv. Antuna, mogu je poslati u obliku pisma na adresu: Sveti Duh 31, 10 000, Zagreb, a sudionici Antunovskog hoda nosit će je cijelim putem i prikazivati.

“Ne brini, sveti Antun je svetac cijeloga svijeta, stoga ne poznaje granice”, poručio je fra Stjepan u objavi na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti Antunovski hod obilježit će novost – u križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom bit će ugrađene relikvije sv. Antuna.

Podsjetimo, kao svojevrsna najava jubilarnog petog Antunovskog hoda mladih objavljena je i nova pjesma “Sveti Antune”, djelo mladog kantautora Mislava Ramljaka. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ramljak, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Matej Brkić. U pjesmi su sudjelovali prateći vokali Ana Raspudić, Petra Šušak, Mislav Ramljak i Matej Brkić, zatim Matej Brkić na bubnjevima i basu te Josip Bošnjak za klavijaturama i Hammondom. Za video za pjesmu zaslužni su Đino Spajić, Gabrijel Fabić, Tomislav Bagarić i Tomislav Dunđer. Poslušajte je ovdje.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja