Budi dio naše mreže

Nakon brojnih volonterskih pohoda na potresom pogođenoj Banovini, osmišljen je program radnog, duhovnog i volonterskog karaktera naziva "Srcem za Banovinu". Održava se u organizaciji neprofitnih udruga SKAC Split i SKAC Osijek, zajedno sa svećenicima i laicima s područja Banovine i cijele Domovine.

/ mdj

Govoreći o kampu „Srcem za Banovinu”, Zrinka Lovrić, koja je u organizacijskom timu SKAC-a Split pojasnila je o kakvom je to duhovno – radnom kampu riječ.

Radi se o programu koji će se ove godine održati već 3. put, a u organizaciji osim SKAC-a iz Splita sudjeluje i SKAC iz Osijeka, a „volonteri su dobrodošli iz svih krajeva Lijepe Naše”, poručila je Zrinka.

Inicijativa je to čija je svrha pomoći potrebitom stanovništvu raznim akcijama. „Kao što je i Majka Terezija ponavljala, tako želimo i mi: to je samo kap u oceanu, ali taj ocean bio bi siromašan bez te kapi.” „Svjesni smo da se radi o malom doprinosu, ali doprinosu koji upotpunjava druge.

Svakim odlaskom na ovakav program ne tražimo pljesk, već samo želimo dati nešto od sebe. Želimo vidjeti osmijeh na licu brata i sestre. Tuga i bol kada se podijeli postane barem malo lakša.”

Kao što je i Majka Terezija ponavljala, tako želimo i mi: to je samo kap u oceanu, ali taj ocean bio bi siromašan bez te kapi.

Pojašnjavajući kako izgleda volontiranje, objasnila je da im nije strano unutarnje ili vanjsko uređenje prostora, saniranje šteta, dostava paketa, pa čak i psihosocijalna potpora. „Nismo psihoterapeuti, ali je nekada dovoljno i samo saslušati osobu.”

Svjesni smo da se radi o malom doprinosu, ali doprinosu koji upotpunjava druge.

Volontirajući, mladi se zapravo formiraju, što i je svrha programa. Program je potkrijepljen i sv. Misama, te molitvama. Uz to, mladi imaju i svećenike koji su s njima.

Pozivajući neodlučne da se ipak odazovu, Zrinka je ohrabrila: „Radosti i smijeha neće nedostajati, a svaki odlazak na ovakav kamp promijenio je naša srca nepovratno.”

 

Podsjetimo, duhovno radni kamp „Srcem za Banovinu” održat će se od 10. – 16. rujna u Hrastovici. Broj sudionika ograničen je na 20 mjesta, a program je namijenjen za mlade od 18 – 35. godina.

Radosti i smijeha neće nedostajati, a svaki odlazak na ovakav kamp promijenio je naša srca nepovratno.

Preporučena kotizacija za program iznosi 60 €, a pokriva troškove radnog materijala, prehrane,  prijevoza i obilježja za sudionike. 

Prijave su do 1. 9., a prijaviti se možete ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja