Budi dio naše mreže

U nedjelju 26. rujna više od 300 muškaraca je započelo devedesetodnevne programe Exitus, Sapientia i Reditus u organizaciji Bratstva bl. Karla. Tijekom tih 90 dana do Božića ovi mladići, muževi, očevi, svećenici i redovnici kroz bratstvo, askezu i molitvu vrše život posvećenja, život molitve i odricanja za Crkvu i pastire Crkve, za nova duhovna zvanja, za obitelji, društvo, domovinu i čitav svijet.

/ im

Kada se među prijavama polaznika zastane nad razlozima zašto se prijavljuju onda se uistinu vidi koliko današnji muškarci žude za Bogom i da budu sveti primjeri u svojoj okolini, obitelji, svojim suprugama i djeci, da budu bolji vjernici i bolji ljudi, bolji služitelji drugima.

Preko 300 muškaraca započelo novi ciklus programa Exitus, Sapientia i Reditus

Tako neki od polaznika kao razlog prolaženja jednog od programa pišu: “Želim se ponovo u potpunosti vratiti Bogu, da bude u svakom djelu mog života. Također želim vratiti Boga u svaki dio svoje obitelji, ponovo oživjeti obiteljsku molitvu.”

“Očekujem da ću kroz određene korake naučiti više o molitvi, disciplini, da ću svoj život dovest u red i biti primjeren suprug, otac, kum, prijatelj. Da mi se budu otvorili neki novi vidici. Kroz naizgled male korake činiti velike promjene.”

“Očekujem da se kroz ovaj program još više okrenem Bogu i da kroz takav način života potaknem i druge da vjeruju u Boga i da žive katoličkim životom.”

“Želim postati pravi muškarac, kako bi mogao što bolje voljeti svoju ženu i na pravi način živjeti naš brak i podići obitelj.”

“Suprug sam i otac. Praktični vjernik. Redovito idem na sv. Misu. Potrebna mi je jedna obnova i jačanje u dnevnim naporima. Rad na svojim manama i nedostatcima kojih je mnogo i koji mi itekako smetaju u životu. Želim se bolje nositi s njima i biti bolji suprug, otac, čovjek za druge.”

“Vjerujem da će mi ponovni prolazak kroz Exitus pomoći da učvrstim svoju vjeru i dodatno razvijem sve ono što sam postigao kroz prijašnje cikluse.”

“Nadam se upoznavanju braće koja su spremna živjeti život kako je to opisano u ovome programu, moram reći da sam već jednom prošao ovaj program prije koju godinu i da je učinio čuda u mome životu i braku i nadam se da će i dalje činiti.”

“Kao zreli muškarci, oženjeni i očevi želimo produbiti i pronaći svoj smisao u Kristu. Želimo biti bolji kao osobe pojedinci, prema sebi, obitelji, društvu, zajednici, župi. U stresnom okruženju i svijetu pronaći istinski mir u Gospodinu i pravi put na koji nas poziva. Tražiti, čuti i izvršiti Njegovu volju. Podignuti sebe na veći duhovni nivo i biti postojani u ljubavi i istini prema drugima. Želimo naći Isusa u njegovoj punini i mislimo da bi nam ovaj program u tome pomogao.”

“Kroz Exitus program spoznao sam kako je sve jednostavno ako si čovjek posloži životne prioritete, uz malo odricanja i Božju pomoć.”

“Kroz program Sapientia te uz volju i pomoć Božju želio bi se još više približiti Bogu i uvijek, ali uvijek staviti Boga na prvo mjesto. Upoznat svoj križ i nosit ga ponizno sa obje noge na zemlji, ali pogleda uprtog u vječno nebo. Biti bolja osoba, bolji kršćanin za sve ljude koje susrećem na ovozemaljskom putu.”

Preko 300 muškaraca započelo novi ciklus programa Exitus, Sapientia i Reditus

“U programu Exitus sam sudjelovao u ciklusu ‘Uskrs 2020‘. Od toga je već prošlo godinu i pol dana i u međuvremenu sam imao prilike iskusiti mnoge plodove koje je Exitus disciplina i molitva ostavila u mome životu, ali i mnoge loše stvari zbog kojih sam i bio krenuo u Exitus program. Exitus je za mene bio veliki skok (napredak) u mojem duhovnom životu kojega nije bilo jednostavno održavati. Nakon 2 koraka unatrag, želim opet napraviti 3 (ako ne i 5) koraka naprijed. Htio bih da kroz Sapientiu rastem u vjeri i da me Božja milost malo po malo oblikuje u osobu (muškarca) kakvu me zamislio. Želim to i svoj braći koja će prisustvovati ovom ciklusu.”

“Bio sam dva puta do sada u programu ‘Exitus‘ i uistinu sam osjetio da mi to treba u životu i da tako želim živjeti! Svaka askeza, svaki susret s braćom mi puno znači i volio bih opet kroz to sa usponima i padovima doći do radosti Božića! Nadam se da će biti što manje padova, da ću sa pomoći Gospodinovom, duhovnikom te braćom lako prolaziti program bez ikakvih prisila, propusta i teškoća!”

“Načela na kojima počiva Bratstvo bl. Karla te program od početka Exitusa preko Sapientie odgovaraju mojim promišljanjima. U današnjem vremenu gdje se sve relativizira dobro je graditi na čvrstim temeljima. Želja mi je biti, kako stoji u uvodu, bolji za druge. Približiti se kroz življenje Gospodinu, pustiti Ga u svoj život.”

“Nakon završenog ciklus Exitusa i Sapientia imam poziv i želju završiti i Reditus, posljednji program. Nakon Exitusa i Sapientia stekao sam mnoge discipline i načine asketskog života koje još uvijek primjenjujem i pomažu mi u svakodnevici. Smatram da će mi Reditus pomoći naučiti nove spoznaje, proširiti duhovni život i učiniti me kršćanskim mužem kakav trebam biti. Dovršetkom Reditusa mislim da će mi se otvoriti jedan sasvim novi uvid na život i duhovnost kojem se veselim.”

“Očekujem od programa svaki dan sve više Gospodina upoznati, uzljubiti i nasljedovati, kako bih bio svećenik po Božjoj volji.”

“Kao otac familije želim biti najbolji mogući primjer svojoj djeci. Želim se ponovno približiti Gospodinu i ići s njim kroz svaki dan. Želim se odviknuti od svakodnevnih ispraznosti, izgraditi snažnu kršćansku osobnost i ukrotiti trenutno izražene tjelesnosti i ojačati duhovnosti.”

“Pomoć u otkrivanju životnog poziva jer mislim da ću se kroz Sapientiu približiti više Kristu i na taj način bolje čuti Njegove riječi.”

Ovo su samo neka od svjedočanstava od preko 300 polaznika ovoga ciklusa programa Exitus, Sapienta i Reditus. Svi će ti polaznici kroz ovih devedeset dana moliti za sve nas. Uključimo te muškarce, mladiće, muževe, očeve, svećenike, bogoslove i redovnike i u naše molitve.

Preko 300 muškaraca započelo novi ciklus programa Exitus, Sapientia i Reditus

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja