Budi dio naše mreže

Povodom Altagracijske jubilejske godine Papa je uputio poruku dominikanskom narodu u kojoj ističe kako nas Djevica Marija potiče da se brinemo i održavamo upaljenim plamen nade koji su nam naši stari ostavili u baštinu u vjeri.

/ md

Potičem vas da se ne pokolebate u svjedočenju vjere, da čuvate i jačate, primjerom i zagovorom Djevice Marije, svoju ljubav prema Isusu i prema Crkvi – napisao je papa Franjo u poruci dominikanskom narodu povodom Altagrcijske jubilejske godine, koju je biskupska konferencija Dominikanske Republike proglasila u spomen na stotu obljetnicu kanonske krunidbe slike Gospe od Altagracije, kraljice i zaštitnice te zemlje, izvijestio je portal Vatican news.

Ta marijanska pobožnost koju toliko osjećate, znak je kršćanskih korijena koji obilježavaju i daju život vašoj zemlji – istaknuo je Papa te dodao da je zamolio nadbiskupa Edgara Peñu Parru, zamjenika za opće poslove pri Državnom tajništvu, da pred sliku Majke od Altagracije položi zlatnu ružu u znak njegove sinovske odanosti.

Održavati upaljenim plamen nade

Papa Franjo je također podsjetio kako je Gospa od Altagracije u teškim trenutcima bila izvor jedinstva za dominikanski narod. Pogled pun ljubavi Majke koja promatra Dijete poziv je da naučimo vidjeti, kroz njezine oči, Isusa prisutnog u našem bližnjemu, te prisjetiti se da smo dio iste ljudske obitelji pozvane na bratski i solidaran zajednički život. Gospa nas potiče – dodao je – da čuvamo i održavamo upaljenim plamen nade koju su nam naši preci predali u vjeri, te da ju ponizno prenosimo drugima, uzdajući se u Gospodinovu milost.

Hoditi bez obzira na podjele i nepovjerenje

Sveti je Otac potaknuo Dominikance da se ne boje hoditi svi zajedno, bez obzira na podjele i nepovjerenje, sjedinjeni u bratstvu, u smjeru koji Isus pokazuje u evanđelju. Potaknuo ih je da ne oklijevaju u jednostavnom traženju Božje volje, jer On je Otac nježnosti koji grli svakoga i nikada nas ne napušta. Da se pouzdaju da njegovo božansko svjetlo preobražava srca i vodi ih prema susretu s Njim i s braćom. Imajte vjere da snaga Duha Svetoga potiče da radosno i ustrajno činimo djela ljubavi i dobra u korist onih kojima je to najpotrebnije – napisao je Papa na kraju poruke.

Gospa od Altagracije

Sliku Naše Gospe od Altagracije okrunili su papa Pio XI., 15. kolovoza 1922., i papa Ivan Pavao II., 12. listopada 1992. godine, tijekom drugoga posjeta svetoga Ivana Pavla II. toj zemlji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja