Budi dio naše mreže

Milosrdne sestre Svetoga Križa svakoga šesnaestog dana u mjesecu na poseban se način molitvama utječu bl. majci M. Tereziji Scherer, suutemeljiteljici svoje Družbe. Šesnaestoga dana mjeseca siječnja povjerile su joj novi korak - primanje u kandidaturu Ive Prlić.

/ hjb

Iva je svoju želju da bude primljena u kandidaturu izrekla provincijalnoj poglavarici s. Valeriji Široki u kapeli Postulantske formativne zajednice pri samostanu u Đakovu. Obredu primanja nazočile su sestre iz provincijalnog vodstva, kao i sestre Postulantske formativne zajednice.

Iva je 1. listopada 2021. godine stupila u samostan Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu. Došla je iz župe Svete Nazaretske obitelji iz Splita, gdje je završila studij ranoga i predškolskog odgoja. Bila je i članica Franjevačke mladeži te aktivna u župnoj zajednici. Upravo život sv. Franje Asiškoga privukao ju je da nasljeduje Isusa u ovoj redovničkoj zajednici.

Primanje u kandidaturu Ive Prlić / Foto: TUDJON / Milosrdne sestre

“Ovim je korakom Iva započela put dubljeg upoznavanja zajednice Milosrdnih sestara Sv. Križa, rasta u osobnom odnosu prema Bogu i sposobnosti za zajednički život, rasta u pojašnjenju i produbljenju vjerskih temelja, pojašnjavanju poziva i motivacije za život u Družbi i urastanja u nju”, kako je pojasnila s. Valerija.

“Radost prvih koraka osvjetljava sve sljedeće i donosi obnovu zahvalnosti svih sestara za duhovni poziv, svjedočenje i molitvu, kako bi mnogi mladi krenuli putem nasljedovanja Krista i osluškivanja njegove riječi, poput Blažene Djevice Marije, čije su riječi u liturgiji ove nedjelje posebno odjeknule: ‘Što god vam rekne, učinite!’ (Iv 2, 5b)”, poručile su sestre nazočne primanju u kandidaturu, a prenosi Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja