Budi dio naše mreže

"Molimo Gospodina da naše molitve budu ustrajne, ponizne i s vjerom. Ponizna je molitva ona koja je ustrajna. Pouka evanđelja je da uvijek trebamo moliti i onda kada nam izgleda da je uzaludno moliti i onda kada nam izgleda da nas Bog ne čuje. Moliti i onda kada izgleda da Nebo šuti. Kršćanin uvijek treba moliti i nikada ne odustati jer Gospodin uvijek uslišava", poručio je mons. Jorge Ramos, svećenik prelature Opus Dei, u jednom od svojih redovnih razmatranja.

/ im

Mons. Jorge Ramos, svećenik prelature Opus Dei u jednom od svojim redovitih razmatranja koja odnedavno možete pratiti na njegovu YouTube kanalu, donosi katehezu o molitvi podsjećajući na riječi evanđelja, kao i drugih svetih spisa koji nam mogu pomoći u razumijevanju molitve.

Mons. Jorge Ramos podsjetio je da je potrebno jako govoriti o molitvi jer bez molitve mi nemamo snage za ići naprijed u životu. “Molitva je hrana za dušu, kisik za dušu. Bez molitve naša duša ostane bez zraka i života. Svjetiljka bez ulja je život bez molitve. Bez molitve naš život je bez snage. Trebamo ustrajati u molitvi, a za ustrajnost trebamo moliti Duha Svetoga. Duh sveti je učitelj molitve i ne samo učitelj, nego i onaj koji nam daje snage. Papa Franjo kaže da je jedan dan bez molitve dosadan i naporan. Puno nam je teže raditi kada ne molimo. Sam Isus kaže kako valja svagda moliti i nikada ne posustajati”, rekao je.

Bez molitve naš život je bez snage.

Pozivajući se na papu Franju rekao je: “Isto tako papa Franjo nam govori da molitva treba biti uporna i ustrajna. U molitvi mi trebamo biti spremni diskutiranje s Gospodinom i reći mu: ‘Gospodine, daj meni ono što tražim‘. Naša molitva treba biti toliko ustrajna da Gospodin kaže: ‘Dobro. Ne dosađuj mi više‘. Uvjeren sam da Gospodin nikad to neće reći na ovakav način, ali samo želim reći koliko trebate biti uporni u svojim molitvama. Trebamo biti uporni. Trebamo inzistirati. Gospodin dobro zna što mi trebamo inzistirati i ne znači da mi molitvama informiramo Gospodina jer On sve zna.”

Ustrajnost u molitvi je potrebna da se naše želje šire i da se naše nade ojačaju.

Svećenik prelature Opus Dei istaknuo je: “Molitvom hranimo našu želju i našu nadu. Ustrajnost u molitvi je potrebna da se naše želje šire i da se naše nade ojačaju. Onda ćemo moći primiri više jer naše posude za primanje milosti će biti veće. Ustrajnost u molitvi je nešto jako važno. Ne razočarati se kada izgleda da Bog ne odgovara na naše molitve ili da ne daje ono što mi tražimo. Ponekad ne daje odmah, ali Bog uvijek čuje. Bog uvijek uslišava, samo ne daje odmah, ali dat će i ponekad će dati puno više nego ono što se mi usudimo tražiti ili moliti.”

Moli Gospodina da tvoja molitva bude ustrajna i molitva s vjerom.

Posebno je naglasio da naše molitve trebaju biti molitve s vjerom. “Vjera nije samo za jedan trenutak. Trebamo stalno moliti i ne posustati jer uistinu ako je potrebno trebamo biti spremni raspravljati s Gospodinom. Ne smijemo se pomiriti pred zlom i nepravednosti i zbog trebamo moliti i inzistirati. Bitno je da molimo i da imamo povjerenja u Boga i da se u Gospodina uzdamo u svakom trenutku. Trebamo čvrsto vjerovati u Boga. Moli Gospodina da tvoja molitva bude ustrajna i molitva s vjerom”, rekao je.

Molimo Gospodina da naše molitve budu ustrajne, s vjerom i poniznošću. Ponizna je molitva ona koja je ustrajna

“Gospodin uslišava molitvu kada ta molitva iziđe iz jednog srca koje je ponizno. Molimo Gospodina da naše molitve budu ustrajne, ponizne i s vjerom. Ponizna je molitva ona koja je ustrajna. Pouka evanđelja je da uvijek trebamo moliti i onda kada nam izgleda da je uzaludno moliti i onda kada nam izgleda da nas Bog ne čuje. Moliti i onda kada izgleda da Nebo šuti. Kršćanin uvijek treba moliti i nikada ne odustati jer Gospodin uvijek uslišava. U životu imamo primjere svetaca koji su bili uporni u molitvi iako su doživjeli da Bog ne uslišava njihove molitve, primjerice sv. Mala Terezija. Sam Isus nam daje primjer jer Isus nije ovdje na zemlji živio bez molitve i On je ustrajno molio i molio mnogo puta. I On nam sam daje primjer kako i mi trebamo molitvi. Neka naša molitva uvijek bude sigurna”, istaknuo je.

Molitva je lijek protiv strahova koja nema posljedica kao ostali lijekovi.

“Osoba koja moli neće se bojati. Molitva je lijek protiv strahova koja nema posljedica kao ostali lijekovi. Želimo uvijek moliti i nikada ne posustati. I nemojmo zaboraviti da molitva nije samo stvar da mi se trudimo, nego posebno da molimo Duha Svetoga da nam pomogne jer mi ne znamo moliti kako valja. Kada smo s Bogom, kada smo s Duhom Svetim onda smo sigurni da je Bog u nama i mi se ne bojimo. Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas. Gospodin nam je i svjetlosti i spasenje. Neka nas Duh Sveti pouči kako trebamo ići naprijed putem molitve. Isto tako trebamo se preporučiti i Majci Božjoj jer je ona učiteljica molitve”, zaključio je.

Cijelu katehezu poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja