Budi dio naše mreže

Katolici su hipsteri naziv je nove knjige u izdanju nakladničke kuće Salesiana.

/ ks

Urednik Tommy Tighe potaknuo je skupinu autora da na dosjetljiv način pišu o pojedinostima iz života svetaca, zaboravljenim molitvama i predlažu zanimljive vježbe na kraju svakog poglavlja. Stoga se isto tako jedinstveno i neuobičajeno, u ozračju craft katoličanstva, održalo i predstavljanje knjige.

Uzvanici su u pivnici Medvedgrad imali priliku čuti zanimljive govornike: glazbenicu Vanessu Mioč, poduzetnika Antu Lučića, novinara Antu Novaka i obrtnicu Magdalenu Pleše koji su svjedočili o svom iskustvu vjere i načinima na koje katolici i danas idu protiv struje. Knjizi su svojim poglavljima doprinijela i četiri hrvatska autora: Goran Andrijanić, Mihovil Katić, Ante Novak i Miodrag Vojvodić.

Svestrani poduzetnik Ante Lučić ispričao je nekoliko zanimljivih situacija: na Veliki petak otkazao je svoj nastup i time izazvao nezadovoljstvo članova svoga benda, a nakon što je nedavno objavio fotografiju snimljenu na Hodu za život, neki su ga poznanici obrisali sa svoje Facebook liste prijatelja.

Ante Novak, novinar HKR-a, na simpatičan je način posvjedočio kako sve donedavno nije imao pametni mobitel i naglasio da je biti katolik u manjim sredinama velik izazov.

Mlada pjevačica Vanessa Mioč ispričala je svoje iskustvo odrastanja u Švicarskoj i pjevanju kojim privlači i one koji nisu vjernici, dok je talentirana majka Magdalena Pleše pričala o ljepotama obiteljskog života i o tome kako odgoj prožeti katoličanstvom.

Katolici su hipsteri / Foto: Salesiana.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja