Budi dio naše mreže

Od 14 pa sve do 19 sati trajat će humanitarni buvljak rabljene odjeće i obuće za osobe oboljele od leukemije i limfoma. Također, u 16 sati organizirana je eko-radionica izrade torbi, a na nju, ističu organizatori, možete ponijeti stare majice.

/ dp

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu obilježava se tjedan Laudato si‘ povodom obljetnice objave istoimene enciklike pape Franje. Program je započeo euharistijskim slavljem u 9 sati u sveučilišnoj kapelici, a predvodio ga je sveučilišni kapelan vlč. Branimir Jagodić.

U 9.45 obilježava se projekt “Ubaci čep za skupi lijek” za prikupljanje sredstava za oboljele od leukemije i limfoma. U 10 sati održava se okrugli stol “Nada za zemlju. Nada za čovječanstvo”.

Od 14 pa sve do 19 sati trajat će humanitarni buvljak rabljene odjeće i obuće čiji će prihod biti namijenjen udrugama osoba oboljelih od leukemije i limfoma. Također, u 16 sati organizirana je eko-radionica izrade torbi, a na nju, ističu organizatori, možete ponijeti stare majice.

U dvorani “Blaženi Alojzije kardinal Stepinca” u 19 sati počinje projekcija dokumentarca “The Letter: Laudato si Film” nakon čega je organizirana kratka diskusija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatsko katoličko sveučilište (@unicath.hr)

Podsjetimo, Laudato si‘ je enciklika koju je papa Franjo izdao u ljeto 2015. U enciklici je pozvao na zaštitu okoliša i rješenje klimatskih promjena te istaknuo nužnost cjelovitog pristupa održivom razvoju kao i činjenicu da je očuvanje okoliša neraskidivo povezano s pravdom i mirom među ljudima.

Papa u enciklici kritizira i konzumeristički način života te poziva na odgovornije upravljanje resursima kojima raspolažemo na Zemlji. Enciklika Laudato si’ važan je doprinos globalnom dijalogu o ekološkim izazovima jer naglašava važnost očuvanja prirode za buduće generacije.

Raspored cjelokupnog programa možete pogledati ovdje.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja