Budi dio naše mreže

Volonteri i djelatnici Hrvatskog Caritasa u sklopu programa „Za 1000 radosti“ – „Na strani dobra“ ispunili su svoju misiju na Trgu bana Josipa Jelačića – prodali su 200 božićnih stabala i skupili novac za pomoć siromašnim obiteljima i pojedincima.

/ Magdalena Kralj

Prigodni program, Hrvatski Caritas organizirao je u suradnji s Hrvatskih šumama, a došli su i gosti-podupiratelji – osobe iz hrvatskog javnog i sportskog života te brojni volonteri.  Prihod od donacija građana za predložene vrijednosti božićnih drvaca uključio se u sredstva programa „Za 1000 radosti“ za pomoć najsiromašnijim obiteljima.

Humanitarno-promotivni program na istočnom dijelu Trga bana Jelačića, između spomenika i Manduševca, započeo je ujutro, a uz božićna drvca, građanima su u ponudi bile i svjetleće narukvice, vuneni heklani anđeli i božićni nakit.

Uz predložene vrijednosti donacije u skladu s vrstom i visinom drvca – od 25 do 40 eura – Zagrepčani i Zagrepčanke mogli su ih svojim darom i povećati zaokružujući ih naviše – jer cilj je prikupiti što više sredstava za pomoć siromašnim obiteljima.

Građanima na Trgu na raspolaganju su bili djelatnici Hrvatskih šuma i brojni mladi volonteri Franjevačke mladeži, Humanitarne udruge fra Ante Antić,  franjevačkoga svjetovnog reda i studenti Sveučilišta u Zagrebu. Hrvatski Caritas osobama kupcima je osigurao i dostavu drvaca u dom.

Prodaja božićnih drvaca u organizaciji Hrvatskog Caritasa / Foto: HKM

Štand Hrvatskog Caritasa / Foto: HKM

Vuneni heklani anđeli / Foto: HKM

Uz mnoge, drvce je kupio i hrvatski glumac Darko Janeš koji za sebe kaže da je već tradicionalni posjetitelj ovog događaja. Istaknuo je kako mu iskustvo govori da je potrebno doći ranije da biste imali veći izbor. Za HKR je rekao: “Zaista, ovo je najbolja, najhumanija i najljepša kupnja božićnog drvca. Mjesec prosinac je mjesec darivanja, širokog i otvorenog srca i mislim da je ovo najbolji način da se u isti mah pomogne nekome, a i obaviš ono što bi inače morao napraviti.”  Iskoristio je priliku da potakne ljude da posjete pučke kuhinje, razmisle o ljudima koji su u potrebi te im pomognu.

Glumac Darko Janeš na prodaji božićnih drvaca na Trgu bana Josipa Jelačića / Foto: HKM

Među mnogim posjetiteljima ovog događaja našao se i voditelj s Nove TV Petar Pereža sa svojom obitelji. Za HKR je rekao: “Došli smo podržati ovu hvalevrijednu akciju Caritasa i prvi put imamo mogućnost da ovo drvce koje smo kupili s korijenom posadimo u našem vrtu jer smo se prije godinu dana iz stana preselili u kuću. Supruga me nagovorila jutros nakon zornice da odmah idemo izabrati što bolje i ljepše drvce i time razveseliti sebe, a i druge svojom donacijom.”

“Mislim da posebne poticaje za ovakvu akciju ne treba upućivati jer svake godine interes bude puno veći nego što se drvaca ponudi”, dodao je.

Petar Pereža s obitelji na prodaji božićnih drvaca na Trgu bana Josipa Jelačića / Foto: HKM

***

U program „Za 1000 radosti“ – „Na strani dobra“ moguće je uključiti se tijekom cijele godine:

  • Pozivom na donacijski telefon 0609010 (0,83 eura /6,25 kn po pozivu; PDV uključen)
  • Novčanom online uplatom na www.caritas.hr  ili na IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-23)
  • Donacijom roba ili usluga

Više o programu „Za 1000 radosti – Na strani dobra“ na www.caritas.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja