Budi dio naše mreže

Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku i na taj način mu dao udio u svom trojstvenom božanskom životu. Zbog toga je čovjek poseban i neprocjenjiv u Božjim očima, a kada je ta slika čovjeka narušena grijehom, tada Bog šalje svoga sina Isusa Krista, da po svojoj krvi ponovno uspostavi odnos ljubavi između Boga i čovjeka.

/ md

Svećenik Hercegovačke franjevačke provincije na službi u Širokom Brijegu fra Zlatko Ćorić pripremio je duhovno promišljanje o čovjeku kao izrazu Božje ljubavi koje je objavljeno na mrežnoj stranici Radio Mir Međugorje. Njegovo promišljanje prenosimo u nastavku.

„Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih.“ Ove riječi iz Knjige postanka otkrivaju svu ljepotu čovjekova bića. Stvoreni smo tako čudesno i Bog nas je naslikao svojim najljepšim kistom gledajući samoga sebe dok je stvarao najljepše umjetničko djelo. O čovječe koliko si samo veličanstven i poseban kao nijedno drugo stvorenje. Samo tebi Bog je udahnuo dušu da budeš živa slika svoga Stvoritelja.

On u tebe ulijeva samu svoju bit, ulijeva u tebe svoju božansku ljubav.

Poseban si u Božjim očima čovječe jer ti je dao udio u svom trojstvenom božanskom životu. On u tebe ulijeva samu svoju bit, ulijeva u tebe svoju božansku ljubav. I kad je ta slika narušena grijehom, Bog šalje Sina svoga, našeg Gospodina Isusa Krista da u nama obnovi sliku Božju te ponovno uspostavi po krvi onaj prvotni odnos ljubavi Boga i čovjeka.

Ti si čovječe izraz Božje ljubavi, Božje neponovljivo djelo i u sebi nosiš potpis svoga Umjetnika, Onoga koji je stvorio Nebo i Zemlju, Onoga koji je Alfa i Omega, Onoga koji je za tebe svoj život na križu dao jer te neizmjerno ljubio, Onoga koji je uvijek s tobom i čuva te, Onoga koji te poziva u zajedništvo svoje ljubavi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja