Budi dio naše mreže

Festival tradicije i konzervativnih ideja TradFest 2018, koju organizira Zaklada Vigilare, počinje u petak, 23. studenog u 19.45 u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, dvorana Ban Jelačić (I. kat). Festival otvara okrugli stol na temu "Politička korektnost u Hrvatskoj danas. Gdje je sloboda izražavanja?" s govornicima dr. Ninom Raspudićem, dr. Ivicom Šolom i dr. Borisom Havelom.

/ mp

Nagrada “Svjedok godine” godišnja je nagrada koju Zaklada Vigilare dodjeljuje na svojem festivalu tradicije i konzervativnih ideja – TradFestu. Ove godine nagrađen je studentski kapelan Sveučilišta u Zagrebu don Damir Stojić.

Kako je rekao za portal Hrvatske katoličke mreže don Stojić, budući da je svećenik svjedok je po profesiji.

“Počašćen sam što sam dobio ovu nagradu. Podržavam organizaciju TradFesta koja promovira tradicionalne vrijednosti, iako ja mogu govoriti o općim vrijednostima, bez ovog ‘tradicionalnog’. Svi smo odgojani u nekoj tradiciji, ali ovaj festival progovara o društvenim temama kroz tradicionalnu prizmu”, poručio je don Stojić.

Prema organizatorima iz Zaklade Vigilare, nagrada predstavlja priznanje istaknutim pojedincima i organizacijama za hrabro, autentično i beskompromisno zalaganje za očuvanje i dostojanstvo ljudskog života i promicanje istine o ljudskoj naravi.

Dosadadašnji dobitnici su Ante Čaljkušić i inicijativa “40 dana za život” (TradFest 2016) i Marijan Gubina i Humanitarna neprofitna udruga Auxilium (TradFest 2017).

Više o ovogodišnjem programu TradFesta doznajte OVDJE.

Što je TradFest?

TradFest je godišnja međunarodna manifestacija tradicionalnih i konzervativnih lidera, mislilaca i aktivista koji svojim djelovanjem potiču uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrjednota u Hrvatskoj i svijetu koju organizira Zaklade Vigilare.

TradFest je festival tradicije i konzervativnih ideja, nasuprot tzv. “naprednih” i militantno-sekularističkih ideja i politika koji su na nasilan i revolucionarni način pokušali zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i Zapadnom svijetu.

TradFest na proaktivan način želi potaknuti promišljanje i djelovanje, tj. reakciju na negativne ‘napredne’ pojave te potaknuti i promicati povratak na tradiciju, red i konzervativne vrjednote.

Time će se ostvariti društveno okruženje koje će poticajno djelovati na obitelj i razvoj krjeposti u civilnom društvu, politici i gospodarstvu.

TradFest omogućuje širenje dobrih ideja te međusobno povezivanje i umrežavanje ljudi sa sličnim pogledima i vrjednotama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja