Budi dio naše mreže

Posljedice potresa 22. ožujka u Zagrebu i danas osjećaju stanovnici Čučerja, Vidovca i Dankovca. Župnik Marko Torbar zajedno sa župljanima pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja drva za ogrjev obiteljima u potrebi.

/ HKM

Župnik Torbar u zajedništvu sa župnom zajednicom ovih dana pokrenuo je hvalevrijednu akciju za potrebite u svojoj župi. Dani su postali hladniji, a veliki broj župljana i dalje živi izvan svoga doma nakon snažnog potresa u ožujku. Kako bi im barem malo pomogao odlučio se pokrenuti ovu akciju te planiraju naručiti 70m  drva. Krenuli su s prikupljanjem novčanih priloga kako bi što prije mogli nabaviti količinu koja je potrebna. 

Osim ove akcije od prošlog tjedna Župni Caritas u suradnji s trgovinom „Jagoda” pokrenuo je humanitarnu akciju „Košaricu svete Elizabete”. Riječ je o akciji kojom se prikupljaju prehrambeni proizvodi i kućanske potrepštine za najugroženije obitelji, stradale u potresu. Kod blagajne je postavljena kutija u koju se kod kupovine može izdvojiti dio namirnica. Uz kutiju je istaknut i popis namirnica koji je toga tjedna obiteljima najpotrebniji. 

Na području župe ima više od 180 obitelji kojima je pomoć potrebna i ovom akcijom smo im htjeli barem malo pomoći. Župnik Torbar  trenutno pregovara s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i nada se skorašnjem pronalasku rješenja za one obitelji koje još žive u kontejnerima, a kojih trenutno ima više od 15.

Unatoč svim poteškoćama Čučerje se budi. Svaki četvrtak je klanjanje Presvetom od 9 do 17:30, a nakon toga sveta misa nakon koje ponovno slijedi animirano klanjanje. Cilj im je da svaki četvrtak imaju otvorenu kapelicu u Dankovcu. Nakana je duhovna, ali i materijalna obnova Čučerja.

Župnik Marko Torbar poziva sve koji su u mogućnosti pomoći stradalima da se odazovu. Više informacija možete pronaći na internet i Facebook stranici Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Čučerje

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja