Budi dio naše mreže

U pripremi tradicionalnog sajma sudjeluju volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

/ fe

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Arka Korablja održat će se u subotu 8. veljače 2020. godine od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

Nekoliko puta godišnje, već 12 godina zaredom, ovaj sajam svoju jedinstvenost pokazuje u pripremi i izvedbi događaja. Ključni dio organizacije i provedbe sajma sudjelovanje je osoba s intelektualnim teškoćama, članova zajednice Arka Korablja. Osobe koje redovito sudjeluju na takvom događaju opisuju ga kao “mjesto srdačnih susreta među članovima lokalne zajednice”.

Članovi zajednice “Arka Korablja”/Foto: “Arka Korablja”/

Na sajmu se može pronaći dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle, nakit, knjige, igračke te različiti kućanski aparati, potrepštine i posuđe. Cijena svakog predmete na sajmu dobrovoljan je prilog, jer na ovaj način želimo poduprijeti naše sugrađane slabijeg imovinskog stanja.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će izvođenju svakodnevnih programa zajednice Arka Korablja u Zagrebu u kojima sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. U pripremi Sajma sudjeluju volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Arka Korablja  osnovana je kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. U zajednici nastoje ranjivost ljudske osobe prepoznati kao dar, a ne samo problem kojeg treba riješiti. S tim ciljem u zajednici provode različite aktivnosti: suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo…

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja