Budi dio naše mreže

„Konferencija o liderstvu: Slijedi svoj poziv“, u organizaciji neprofitne udruge Centar Ignacije i drugih tvrtki partnera, okupila je istaknute govornike iz svijeta biznisa, sporta, novinarstva, znanosti i Crkve.

/ im

Uz glavnog govornika, Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, jedanaest je govornika podijelilo svoja iskustva vođenja i upravljanja te istaknulo važnost etičnog i hrabrog vodstva za razvoj poslovanja, ali i društva.

Na konferenciji, koje je okupila gotovo 400 sudionika iz vjerskog i poslovnog svijeta, predstavljene su teme vezane uz leadership, kršćanski, osobni i poslovni razvoj. Glavni govornik Konferencije, Zlatko Dalić, otkrio je kako ponosno i ponizno kročiti kroz uspjehe i neuspjehe.

“U reprezentaciju sam došao kao čovjek bez velike karijere. Bio sam svjestan da svoj autoritet ne mogu graditi na krivi način, nego na znanju te da svom timu dajem podršku i vjeru kako bi oni bili još bolji u tome što rade. Timu sam pristupio s velikim poštovanjem, koji su željeli i trebali, te sam im bio primjer kako se ponašati i djelovati. Oni su od mene dobili autoritet, ali autoritet znanja”, poručio je Zlatko Dalić na Konferenciji, osvrnuvši se na vođenje hrvatske nogometne reprezentacije.

Inspiracija i poticaj za promjene u društvu

Konferenciju je otvorila poduzetnica i osnivačica portala Mojnovac.hr Kristina Ercegović, a svoje misli o leadershipu i razvoju dali su i govornici: mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Hrvatskoj, Ivana Petrović, novinarka Nove TV, Antonia Hrvatin Roth, urednica i novinarka HRT-a, Krešimir Ćosić, naslovni redoviti profesor u trajnom zvanju i general-pukovnik, Matija Kopić, poduzetnik i suosnivač tvrtke Gideon Brothers, Aleksandar Stanković, urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u, Ivan Gadže, poduzetnik i partner Kaizen Instituta, Ana Ljubas, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna medicinska sestra na KBC-u Zagreb, Ivana Kalogjera, osnivačica udruge Nismo same, Andrej Grubišić, konzultant i ekonomski stručnjak.

Ideja je krenula od patera Tvrtka Baruna, isusovca, osnivača i voditelja Centra Ignacije i Akademije za kršćansko vodstvo.

„U društvu nedostaje kvalitetnih vođa, kompetentnih, pravednih i etičnih pojedinaca, koji služe i izgaraju za opće dobro. Konferencija o liderstvu još je jedan naš obol takvoj posvećenosti pojedinca, vođenog kršćanskim vrijednostima. Ovime želimo nadahnuti i potaknuti sve da preuzmu odgovornost, osnažiti ih za rast, da budu spremniji i hrabriji za promjene u društvu, poslu i Crkvi“, rekao je pater Barun.

Centar Ignacije i Akademija za kršćansko vodstvo

Glavni ciljevi programa Akademije za kršćansko vodstvo su edukacija i promicanje vodstva među kršćanskim zajednicama te formacija mladih vođa kako bi bili spremni za izazove reformi i obnove svijeta i Crkve. U sklopu programa Centar Ignacije organizira edukacije o kršćanskom vodstvu koje predvode hrvatski i inozemni stručnjaci, javne tribine s ciljem promoviranja istaknutih pojedinaca koji svojim radom žive kršćanske vrijednosti i vodstvo te brojne jednodnevne radionice za razvoj specifičnih vještina vodstva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja