Budi dio naše mreže

Tjedan sv. Vinka Paulskog započeo prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike Kuće utočišta u Rijeci. Članovi Depaul Hrvatske obići će u utorak 22. rujna potrebite grada na mjestima na kojima se oni nalaze, u srijedu 23. rujna planiran je Dan duhovnog zdravlja u Kući utočišta, a u petak 25. rujna Dan otvorenih vrata. Tjedan sv. Vinka Paulskog završava u nedjelju 27. rujna na njegovu svetkovinu, euharistijskim slavljem u kapeli sv. Josipa.

/ at

Prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike Kuće utočišta u Rijeci, u ponedjeljak 21. rujna započeo je Tjedan sv. Vinka Paulskog, prenosi Riječka nadbiskupija. Tjedan organizira Depaul Hrvatska u povodu proslave svetkovine osnivača bratovštine kršćanske ljubavi, Družbe misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Papa Leon XIII. proglasio ga je zaštitnikom svih karitativnih djelatnosti.

Depaul Hrvatska ima sjedište u Rijeci i provoditelj je programa “Kuće utočišta”, dnevnog centra za beskućnike i marginalizirane grada Rijeke i bliže okolice, koju su od od 2007. godine do 2016. samostalno provodile sestre milosrdnice, a od te godine u partnerstvu s Udrugom “Depaul Hrvatska”. Korisnici dnevnog centra su beskućnici, ovisnici, bivši zatvorenici, osobe s problemima s mentalnim zdravljem i ostale osobe s ruba društva. Tijekom Tjedna posvećenog sv. Vinku Paulskom, koji će trajati do nedjelje 27. rujna, u Kući utočišta (ulaz iz Ulice obitelji Duiz poslije broja 8.) članovi Depaul Hrvatske prikupljat će hranu i higijenske potrepštine.

Članovi Depaul Hrvatske obići će u utorak 22. rujna potrebite grada na mjestima na kojima se oni nalaze. Također, ovime će se uključiti u manifestaciji „Hrvatska volontira 2020.“.  Od 19 do 22 sata pridružit će im se i drugi volonteri koji žele darovati svoje vrijeme beskućnicima. Nakon podjele toplih obroka i susreta s potrebitima, u Ulici Riva Boduli na glazbenom punktu građani će moći dobiti letak i detaljnije se upoznavati s djelatnostima Depaul Hrvatske.

Dan duhovnog zdravlja u Kući utočišta  je u srijedu 23. rujna te će od 11 do 14 sati biti Duhovna obnova i mogućnost pristupanja sakramentu pomirenja. Predvodi don Josip Petrčić, SDB. U 17 sati u Kući utočišta bit će organizirana tribina: “Dragocjen si u mojim očima” (Iz 43,4); hagioterapija i duhovno zdravlje, koju će predvoditi Ivica Lulić, ravnatelj Matične vrhovne uprave ZMR.

Dan otvorenih vrata Kuće utočišta je u petak 25. rujna, a u vremenu od 12 do 16 sati predstavljanje je mogućnosti volontiranja u Depaul Hrvatska. Program vodi Petra Štokić, koordinatorica volontera.

Tjedan sv. Vinka Paulskog završava u nedjelju 27. rujna na svetkovinu svetog Vinka Paulskog. Euharistijsko slavlje u kapeli sv. Josipa (samostan sestara milosrdnica, Kresnikova 15.) na rasporedu je u 9.30 sati.

Foto: Facebook Depaul Hrvatska

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja