Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-vinko-paulski

Započeo Tjedan sv. Vinka Paulskog

Tjedan sv. Vinka Paulskog započeo prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za beskućnike i druge korisnike Kuće utočišta u Rijeci. Članovi Depaul Hrvatske obići će u utorak 22. rujna potrebite grada na mjestima na kojima se oni nalaze, u srijedu 23. rujna planiran je Dan duhovnog zdravlja u Kući utočišta, a u petak 25. rujna Dan otvorenih vrata. Tjedan sv. Vinka Paulskog završava u nedjelju 27. rujna na njegovu svetkovinu, euharistijskim slavljem u kapeli sv. Josipa.

Članice Udruge sv. Vinka Paulskog: "Nitko ne smije biti isključen iz društva – mi smo svi ravnopravni"

"Radila sam u bolnici kao medicinska sestra, jedna od mojih kolegica imala je supruga pomorca koji se sa svojim prijateljem u nekakvoj šali kladio na brodu, riječ je bila o lijepom novčanom iznosu, i - dobio je okladu. Odlučio je to dati nekome kome je potrebno, moja je kolegica znala da svi djelujemo u Udruzi pa me upitala za savjet – kome pomoći, upravo smo toga dana saznali za obitelj Gigov, majku i dijete s posebnim potrebama koji su iznenada ostali bez supruga i oca i svi smo zajedno otišli k njima, tako je započela naša priča s obitelji Gigov, jednom od niza obitelji s kojima smo povezani."

Na Salomonima je zasijana klica karizme sv. Vinka – i daje ploda!

Tamo na kraju svijeta, neke male točkice na karti, na jugu Pacifika zapravo su Salomonski Otoci – siromašna zemlja gdje je kršćanstvo zaživjelo nešto prije više od 100 godina, odakle se javlja misionarka s. Veronika Ćibarić, milosrdnica sv. Vinka.

Udruga sv. Vinka Paulskog: Pojavio se novi oblik siromaštva koji uključuje usamljenost, ogorčenost, nesnalaženje u životnim problemima

"Da bismo mogli služiti siromasima, moramo biti ponizni, moramo se osloboditi svoje oholosti i približiti tim ljudima. Nipošto ih osuđivati ili propitkivati njihov život. U svakom siromahu moramo vidjeti lik Krista, umornog i raspetog. Tek tada možemo služiti drugima", naglašava Renata Martinez, predsjednica varaždinske Udruge sv. Vinka Paulskoga.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja