Budi dio naše mreže

Četvorica mladih iz karizmatske zajednice „Nanovo rođeni“ iz zagrebačkog naselja Botinec zajedno sa o. Božidarom Nagyjem, isusovcem i Brođaninom boravili su u srijedu, 23. siječnja, u Franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu. U prostorijama samostana oni su tijekom dana započeli snimanje dokumentarnog filma o životu i djelu o. Ruperta Rozmarića, svećenika provincije sv. Ćirila i Metoda koji je više godina djelovao u Slavonskom Brodu.

/ mp

Za taj su se projekt odlučili kada su upoznali o. Nagyja, koji je o p. Rupertu, koji je u Slavonskom Brodu ostavio velikog traga u svom dušobrižničkom radu, napisao knjigu pod nazivom „Pater Rupert – život za Boga i duše“, a bio mu je vjeroučitelj.

Toga su dana svoja svjedočenja ovim zauzetim mladim vjernicima, koji inače imaju u planu snimati dokumentarne filmove i o drugim ljudima koji su anonimni, a živjeli su svetim životom, pred kamerama izrekli: fra Domagoj Šimnović, preč. Stjepan Belobrajdić te tri brodske vjernice: Manda  Špicer, Sofija Blagović i Branka Krajinović. 

Oni su toga dana snimali i mjesta i ustanove u kojima je p. Rupert djelovao. Voditelj projekta je mladi inženjer Matija Ricov. Film će biti prikazan na Youtube kanalu te molitvene zajednice i na Laudato TV.      

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja