Budi dio naše mreže

Ključna riječ: p-bozidar-nagy

Započelo snimanje dokumentarnog filma o životu i djelu o. Ruperta Rozmarića

Četvorica mladih iz karizmatske zajednice „Nanovo rođeni“ iz zagrebačkog naselja Botinec zajedno sa o. Božidarom Nagyjem, isusovcem i Brođaninom boravili su u srijedu, 23. siječnja, u Franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu. U prostorijama samostana oni su tijekom dana započeli snimanje dokumentarnog filma o životu i djelu o. Ruperta Rozmarića, svećenika provincije sv. Ćirila i Metoda koji je više godina djelovao u Slavonskom Brodu.

Izložba o euharistijskim čudima koju je osmislio bl. Karlo Acutis dostupna na internetu

Izložba o euharistijskim čudima koju je još kao dvanaestogodišnjak zamislio, a u svojoj četrnaestoj godini ostvario mladić, sada blaženi Karlo Acutis iz Milana, započela je svoj hod po hrvatskim župama. Prvo postavljanje i otvorenje izložbe u Hrvatskoj bilo je u župi sv. Mihaela u Gračanima 30. travnja 2022. i od tada je izložba obišla već 12 hrvatskih župa uključujući i Ludbreg gdje je bila postavljena tijekom proslave Svete Nedilje od 24. kolovoza do 4. rujna.

ARGUMENTI Zašto Bog daje euharistijska čuda?

Međunarodna izložba 'Euharistijska čuda diljem svijeta' bila je povod razgovoru urednice Diane Tikvić na temu zašto Bog daje euharistijska čuda. Gostovali su Marija Boras, inicijatorica izložbe u Hrvatskoj, prof. dr. sc. p. Božidar Nagy, postulator kauze za kanonizaciju Ivana Merza i don Josip Radić, suutemeljitelj Javnoga vjerničkog društva 'Omnia Deo'.

Otvorena "Katolička knjižnica dr. Ivan Merz" u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu

U četvrtak 16. prosinca 2021. navršilo se 125 godina od rođenja bl. Ivana Merza. Za tu prigodu istoga dana otvorena je zbirka „Katolička knjižnica dr. Ivan Merz“ u zgradi Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu. Knjige će biti dostupne za uporabu u prvom redu studentima Fakulteta hrvatskih studija, a onda i svim ostalim zainteresiranima uz određene uvjete. Popis knjiga bit će uskoro objavljen i u mrežnom katalogu Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija.

21. studenog slavimo Svjetski dan klauzurnih redovnica

Svake godine, još od 1953. slavi se u Katoličkoj Crkvi svjetski dan „Pro Orantibus“ posvećen redovnicama koje žive i mole u klauzurnim samostanima i provode ondje Bogu posvećen, kontemplativni život. Ove godine slavimo dakle 68. Dan „Pro Orantibus“.

O, Vi, Bijeli Vukovarski Križevi…

"Gledam vas na polju gdje ste posijani i izrasli Iz žrtve i krvi onih kojima ste spomen-znak. Tolike misli u glavi mi se roje kad vas promatram…", početne su riječi pjesme koju je napisao p. Božidar Nagy i pritome se prisjetio riječi hrvatskog pjesnika Augusta Đarmatija koje je napisao još 1941. god.

Devedeseta obljetnica Vatikanskog radija

Na današnji dan prije točno devedeset godina, iz studija Vatikanskog radija u Rimu, Morseovim kodom poslane su riječi "In nomine Domini, Amen" – "U ime Gospodnje, Amen." Nakon kratkog uvoda talijanskog izumitelja i tehničkog kreatora radija Guglielma Marconija, papa Pio XI. uputio je na latinskom svoju prvu radijsku poruku.

Čudesna ozdravljenja u Lurdu nose veću i dublju poruku

"Čudesno ozdravljenje, osim što je dobročinstvo za fizičko zdravlje određene osobe, nosi u sebi još jednu veću i dublju poruku: ono je znak da Bog stvarno djeluje, da potvrđuje, konkretno ovdje u Lurdu, istinitost ukazanja kao i važnost poruke koju je Blažena Djevica Marija uputila svijetu. Posredno se time potvrđuju i sve ostale istine naše svete vjere. Osim toga čudesna ozdravljenja koja su se dogodila i događaju u Lurdu jesu znak jednog važnijeg ozdravljenja koje svaki hodočasnik u Lurdu može zadobiti: ozdravljenje duše od bolesti grijeha", piše p. Božidar Nagy, postulator kauze za proglašenjem svetim bl. Ivana Merza u uvodu knjižice 'Lurd - susret neba i zemlje'.

P. Božidar Nagy: Zna Bog što radi

"Često se već u ovom životu događa da kasnije i s vremenom uvidimo kakvo je dobro proizašlo iz situacije koju smo tada doživljavali kao tragediju. A tek ćemo na drugom svijetu sve jasno vidjeti zašto je Bog dopustio da nas snađe ovo ili ono u našem životu", piše p. Božidar Nagy na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Himan koji označava kraj crkvene godine voljeli su Haydn, Bach, Mozart i Verdi

Crkveni himan pod poznatim latinskim nazivom "Dies irae dies illa", u prijevodu "U dan onaj u dan gnjeva", ovoga posljednjeg tjedna crkvene liturgijske godine, moli se svakog dana podijeljen u tri dijela u Časoslovu Božjega naroda kao himan na početku Službe čitanja, Jutarnje i Večernje molitve.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja