Budi dio naše mreže

Molitvom hodočasnika i blagoslovom hodočasnika pješaka u pet sati ujutro u subotu u zagrebačkoj katedrali započelo je 288. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu.

/ mp

Više od tristo pješaka, predvođeni pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, uputilo se nakon obilaska groba bl. Alojzija Stepinca upravo „Stepinčevim putom“ preko Medvednice prema Mariji Bistrici, donosi Zagrebačka nadbiskupija.

Iskusni planinari hodočasnici predvode hod, a svake se godine pridružuju novi hodočasnici što pokazuje da hodočasnička ruta od zagrebačke katedrale preko Sljemena do Marije Bistrice nadahnjuje sve veći broj ljudi.

Započelo 288. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu

U kapelici Majke Božje Sljemenske – Kraljice Hrvata na rasporedu je sveta misa koju predvodi mons. Ivan Šaško nakon koje slijedi tradicionalna okrepa u župnoj kući te nastavak hoda.

Započelo 288. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu

Prema Mariji Bistrici danas će se organizirano uputiti još četiri skupine pješaka, iz Čučerja te iz Sesveta, a mladi koji sudjeluju na hodočašću mladih u Mariju Bistricu iz Gornje Stubice te iz Kašine.

U 18.30 sati predviđa se zajednička hodočasnička ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do Svetišta nakon koje u 20 sati slijedi „Služba svjetla“, procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji.

Središnje euharistijsko slavlje u nedjelju 8. rujna predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba.

Zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do „crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac“ kreće u 11 sati, a sveta misa počinje u 11.30 sati. Središnjem će euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethoditi zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja