Budi dio naše mreže

Arka Korablja je zajednica koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. U Arci im žele pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da je aktivno mijenjaju i preobražavaju. S tim ciljem, u ponedjeljak, 7. prosinca, Arka pokreće božićnu kampanju "Ljubav koja spaja". Putem različitih kanala, pozivat će postojeće i nove prijatelje da svojom donacijom podrže rad Arkinog dnevnog centra.

/ mp

Osobe s intelektualnim teškoćama po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške i prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tek 7,3 % odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima su uključene u neki oblik dnevnih aktivnosti.

U Arkinom dnevnom centru provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama kao što su: komunikacija, učenje bontona, engleskog jezika, kreativne aktivnosti, sportske aktivnosti, logopedski rad, priprema obroka, odlazak u dućan, plaćanje računa u dućanu itd.

“Ljubav koja spaja” riječi su četrdesetogodišnjeg Ladislava, osobe s intelektualnim teškoćama, koji je u Arci gotovo 10 godina. Ondje je pronašao prijateljstvo, zajedništvo, poštovanje, osjećaj dostojanstva i, kako sam kaže, “ljubav koja spaja”.

Foto: Arka Korablja

“Ovom kampanjom želimo podijeliti s vama da je Arka upravo to, mjesto gdje ljubav spaja osobe s intelektualnim teškoćama, asistente, volontere, dobročinitelje i sve prijatelje Arke. Tijekom prosinca pratite objave na našim društvenim mrežama gdje ćete se moći bolje upoznati s Arkom i vidjeti zašto kažemo da je Arka ljubav koja spaja. Također, moći ćete izabrati proizvode iz Arkine radionice, idealne za božićne darove. Pozivamo vas – podržite ljubav koja spaja i svojom donacijom omogućite rad našeg dnevnog centra”; poručuju iz Arke. 

Primarna platforma za prikupljanje donacija je web stranica: www.korablja-arka.hr.

Što je Arka Korablja?

  • Arka Korablja zajednica je nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške. U Arci im želimo pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju.
  • Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas veže. Kroz uzajamne odnose otkrivamo da svaka osoba ima posebne darove.
  • Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L’Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova. 
  • Arka Korablja omogućava da 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama imaju mjesto potpore, gdje kroz svakodnevne programe doprinose izgradnji društva u kojem žive.
  • Život u Arci potpuno je besplatan, jer želimo da potpora bude dostupna svim osobama s intelektualnim teškoćama i financiramo se najvećim dijelom od donacija. Podaci za uplatu donacije nalaze se na https://korablja-arka.hr/doniraj/.
  • Za više informacija, posjetite našu web stranicu, Facebook ili Instagram profil

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja