Budi dio naše mreže

„Najveći dar koji nam je Gospodin dao je ljubav koju je stavio u majčino srce. Hvala mu za taj veliki dar. Pozvani smo zato cijeniti dostojanstvo, žrtvu i ljubav svake majke“, rekao je među ostalim vlč. Alojzije Asić, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvodeći misno slavlje u povodu proslave blagdana Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana.

/ Brankica Lukačević

Blagdanu Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana, koji se danas slavu u župi Sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu, a koja od 2017. posjeduje kip Marije Pomoćnice, prethodila je od četvrtka 21. do subote 23. svibnja duhovna obnova. Predvodio ju je vlč. Alojzije Asić, umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije. Svakoga se dana uz dopodnevnu i večernju misu molila svibanjska pobožnost, a u četvrtak poslije mise bilo je i euharistijsko klanjanje.

Najveći dar koji nam je Gospodin dao je ljubav koju je stavio u majčino srce.”

Posebno je svečano bilo u subotu 23. svibnja na uočnicu blagdana kada je večernje misno slavlje uz domaćeg župnika Josipa Matanovića predvodio vlč. Asić. Poručio je u tematskim propovijedima aktualne i snažne poruke u kojima promišlja o ulozi žene – majke u suvremenom društvu. Posebno je naglasio kako je dobra žena i majka kućni svetac. „Najveći dar koji nam je Gospodin dao je ljubav koju je stavio u majčino srce. Hvala mu za taj veliki dar. Pozvani smo zato cijeniti dostojanstvo, žrtvu i ljubav svake majke“, ustvrdio je vlč. Asić.

Nadalje je podsjetio kako je najveća mudrost držati se Božjih zapovjedi – savjeta. Naglasivši da se isplati biti Gospin jer ona nikoga tko joj se utječe ne odbija, podsjetio je kako je papa Ivan Pavao II., koji je za svoje papinsko geslo odabrao Totus tuus – Sav tvoj, svijet posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu te je ona  po njemu učinila mnoga velika djela.

Vlč. Asić predvodit će također nedjeljno misno slavlje 24. svibnja s početkom u 18 i 30 sati u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Matanovićem. Na kraju mise planirana je procesija sa svijećama i Gospinim kipom kroz ulice župe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja