Budi dio naše mreže

Prodaja božićnih drvaca u sklopu 18. nacionalnoga humanitarnog programa “Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu” Hrvatskog Caritasa u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom okupila je u subotu mnoge građane na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su pokazali svoju solidarnost i senziblitet prema onima kojima je najteže. Hrvatska teniska FED Cup reprezentativka Anja Konjuh koja je od malih nogu dio ove humanitarne priče ni ove godine nije propustila Caritasovu akciju.

/ mp

“Svake godine se pokušavam odazvati. Smatram da je u ovim blagdanskim danima najvažnije pomagati drugima jer si ne mogu svi priuštiti jednako. Vjerujem da je dobrota u svima nama samo nas nešto, poput ove akcije, treba potaknuti da to dobro iskažemo.

Stvarno je ovdje predivno. Od ranih jutarnjih sati građani kupuju predivne borove”, istaknula je Konjuh.

Naša sugovornica otkrila je u razgovoru za HKM da se vraća na natjecanja u ožujku ili u travnju iduće godine.

“Nadam se da se vraćam jača nego prije”, poručila je Ana Konjuh.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić također je prisustvovao događaju i pohvalio akciju.

“Čast mi je biti na ovom događanju. Vjerujem u dobro u hrvatskom narodu koji je puno puta pokazao zajedništvo i spremnost pomoći onima koji su u potrebi. Neopisiv je osjećaj koji je bio upravo na ovom Trgu prije više od godine dana. Daj Bože da se to ponovi! Ovakve akcije daju nadu da će biti dobro.

Božić u obitelji Dalić uvijek je veseo. To je zaista vrijeme godine kada moramo svi biti zajedno. Tijekom godine smo uvijek na putu, u nekom poslu, a blagdansko vrijeme je vrijeme u kojem trebamo biti zajedno”, naglasio je Dalić.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić / Foto: Petar Belina

Svojim dolaskom akciju prodaje božićnih drvaca podupro je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji već 18 godina kupnjom jelke i osobno podržava ovu akciju.  Zahvalio je organizatorima, posebice predsjedniku Hrvatskoga Caritasa mons. Josipu Mrzljaku i ravnatelju mons. Fabijanu Svalini na predanom karitativnom radu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić / Foto: Petar Belina

“Svima bih za Božić poželio da pomognemo onima kojima je to potrebno, da budemo solidarni, da budemo milosrdni i bolji ljudi. Ovo je mjesec darivanja, pa ne bacajmo hranu već je darujmo drugima. Ima onih koji nemaju ništa, a opet postoje oni koji imaju previše. Sve ono što misle da im je višak poklone onima koji nemaju. Najvažnije je biti dobar čovjek, a sve drugo je prolazno”, poručio je Bandić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja