Budi dio naše mreže

Više stotina Zagrepčana okupilo se na javnu molitvu krunice Božjeg milosrđa na trgu ispred zagrebačke prvostolnice čime su se priključili velikoj Međunarodnoj molitvenoj inicijativi 'Iskra milosrđa'. Kada se tom broju pribroje svi oni u preostala 22 hrvatska grada u kojima se također u subotu molila 'Iskra milosrđa' taj broj se penje i na više tisuća.

/ anh

Prošle godine Zagrepčani su molili na istome mjestu, prije toga dvije godine zaredom na Kamenitim vratima, a sve je u glavnome gradu započelo prije sedam godina neovisno u dvije različite župe – na Trnovčici i Trešnjevci. U inicijativi su se povezali i sve više je šire u Domovini – prošle godine je bio broj gradova upola manji – te u susjednim zemljama: Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Molitvu iz Zagreba je prenosio izravno Hrvatski katolički radio, a predvodili su je članovi Koordinacije štovatelja Božjeg milosrđa koji su se okupili iz svih dijelova grada.

Tajnica Koordinacije Jelena Vuković izrazila je za HKM uvjerenje da među našim vjernicima svijest o važnosti i potrebi molitve i pobožnosti Božjem milosrđu je nešto malo jasnija, ali to ide doista polako.

Pojasnila je svoje riječi: „Živimo u jednome svijetu koji zaista misli da se sve može zato što je Bog dobar, jer je Bog milosrdan, ali ono što zapravo treba shvatiti jest da se u otajstvu Božjega milosrđa krije i ona klica istine o Božjoj pravednosti.”

Podsjetila je, naime, da je Bog rekao: Prije nego što dođem kao Pravedni sudac, doći ću kao Bog milosrđa i upravo je to vrijeme, ovo sada koje mi živimo, vrijeme milosrđa koje nam Gospodin daje da upravo prepoznamo tu njegovu ljubav te njegov poziv na obraćenje.

„Znači, milosrđe Gospodin iskazuje onima koji na neki način zavape Gospodinu, koji ga potraže, koji svoj život žele promijeniti. Zašto? Iz ljubavi prema Bogu jer je On za nas umro na Križu”, rekla je Vuković.

S ‘Iskrom milosrđa’, međunarodnom molitvenom inicijativom, započeli su Poljaci 2008. na dan beatifikacije vlč. Mihaela Sopoćka, ispovjednika sv. Fuastine Kowalske, a ‘Iskra’ se jako brzo proširila ne samo po Europe nego i na drugim kontinentima.

‘Iskra milosrđa’ u Hrvatskoj se još molila u Orebiću, Maloj Branjevini, Osijeku, Privlaci, Vinkovcima, Puli, Markovcu Našičkom, Velimirovcu, Jelenju, Rijeci, Kutini, Kaštel Novim, Makarskoj, Solinu, Splitu, te Primorskom Docu, Gorici-Raštanima, Brdovcu, Karlovcu, Oroslavlju, Samoboru i Velikoj Gorici.

Pogledajte dio s molitve u Zagrebu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja